Vraag en antwoord: Vakantie Engeland

Ben je benieuwd naar de praktische kant van een vakantie in Engeland? We hebben hier wat handige informatie voor je op een rij gezet. Is je vraag daarna nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

In het kort zetten we hier de veranderingen van de Brexit op een rij die van belang zijn voor jouw vakantie in Engeland. Tot 1 oktober kun je met een ID-kaart afreizen naar Engeland, vanaf 1 oktober moet je in het bezit zijn van een paspoort. Dit geldt tevens voor Wales, Schotland en Noord-Ierland. De regels omtrent het meenemen van goederen zijn flink aangescherpt. Je mag bijvoorbeeld versproducten als Britse cheddar niet meenemen, ook niet als ze vacuum verpakt zijn. Tot slot: jouw databundel voor de EU (mobiele telefoon) kan ongeldig zijn, zet je roaming uit of sluit een internetbundel af voor buiten de EU om hoge kosten te voorkomen wanneer dit het geval is. De Brexit heeft geen gevolgen voor de regelgeving rond een rijbewijs.

De kosten van een vakantie in Engeland hangen af van wat voor reis in Engeland je gaat maken. Wanneer je een route ziet die je bevalt kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen één werkdag heb je persoonlijk van ons en noemen we prijs, die onder andere afhangt van jouw reistijd en de duur van je reis. Het is ook mogelijk om via ons een camper te huren en te gaan kamperen in Engeland. De kosten ter plaatse zullen iets hoger liggen dan je gewend bent, al is het alleen maar omdat de koers voor de pond niet heel gunstig is.

Het is goed om je verdiepen in de milieuzones in Engeland voor jouw vakantie met de camper. We raden je aan om de website van de ANWB te bekijken, hierop staan de diverse steden en regels omtrent de milieuzones in Engeland. De grote wegen zijn over het algemeen tolvrij, maar er zijn een paar trajecten waar je rekening moet houden met tol.

Nederlanders en Britten verschillen niet zoveel, het is niet iets waar je rekening mee hoeft te houden tijdens een vakantie in Engeland. Een open deur misschien: Britten rijden aan de andere kant van de weg, het stuur van je huurcamper zal trouwens dus ook aan de andere kant zitten. Denk er ook aan dat de stopcontacten hier anders zijn, neem een verloop-, of wereldstekker mee.

Ben je nog niet uitgelezen over jouw vakantie in Engeland? Lees dan verder op onze blogpagina. Hierop zetten we mooiste highlights van Engeland op een rijtje en staat nog veel meer reisinspiratie voor jouw vakantie in Engeland. Gedetailleerde informatie over de plekken tijdens jouw vakantie in Engeland vind je op de kaart van onze bezienswaardigheden in Engeland. Klik op een bepaalde plek om de hoogtepunten op een rij te zien staan.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!