Vraag en antwoord: Vakantie Frankrijk

Ben je benieuwd naar de praktische kant van een vakantie in Frankrijk? We hebben hier wat handige informatie voor je op een rij gezet. Is je vraag daarna nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Allereerst hangen de kosten van jouw vakantie in Frankrijk natuurlijk een beetje af van welke reis in Frankrijk je gaat maken. Wanneer je vrijblijvend een offerte aanvraagt, krijg je binnen één werkdag al antwoord van ons. Daarin noemen we ook een prijs, die samenhangt van allerlei factoren zoals de reisduur en het campertype dat je wenst. Kijk eens op camper huren Frankrijk. Boodschappen zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland, uit eten gaan iets goedkoper: behalve als je natuurlijk pal onder de Eiffeltoren een drankje bestelt.

De ANWB raadt aan om een milieusticker te kopen wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan naar Frankrijk. Het land kan wisselende milieuzones instellen en Parijs heeft altijd een actieve milieuzone waarbij je dus een sticker nodig hebt. Verder moet je op veel trajecten, ook de doorreisroutes, tol betalen. Kijk op de website van de ANWB voor meer informatie hierover.

Het zijn juist misschien wel Franse gebruiken die het zo'n populair vakantieland maken, want rustig aan doen is de norm. Een van de gebruiken waar je dus rekening mee moet houden, is dat tussen twaalf en twee de Fransen uitgebreid lunchen. Het kan dus zomaar zijn dat jouw attractie of winkel rond die tijd niet geopend is, met name in de kleinere plaatsen. Een ander gebruik waarom de Fransen bekend staan, is dat ze het waarderen als je Frans met ze praat of het in ieder geval probeert.

De mooiste artikelen over een vakantie in Frankrijk vind je op onze blogpagina. Hierop verzamelen we de hoogtepunten van een regio en zetten we mooiste highlights van Frankrijk op een rijtje. Wil je nog gedetailleerdere informatie over de plekken die je bezoekt tijdens je vakantie in Frankrijk? Zoom dan in op de kaart van onze bezienswaardigheden in Frankrijk. Per plaats lichten we de hoogtepunten voor je uit.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!