Vraag en antwoord: Vakantie Griekenland

Hier beantwoorden wij de meestgestelde vragen over jouw vakantie in Griekenland. We hebben wat handige informatie voor je op een rij gezet. Zit je hierna nog met vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

De kosten van een vakantie in Griekenland hangen af van verschillende factoren. Bekijk hier ons aanbod voor jouw vakantie in Griekenland. Je krijgt nadat je een vrijblijvende offerte aan hebt gevraagd, binnen één werkdag antwoord van ons. Daarin noemen we ook een prijs, die weer afhangt van allerlei factoren zoals je wensen met betrekking tot de overnachtingen en natuurlijk je reisduur. Je kunt ook via ons een camper huren in Griekenland. Onze ervaring is dat een camperreis in Griekenland niet veel verschilt met de kosten van een hotelrondreis in Griekenland, omdat je de koste ter plaatse wat meer in de hand hebt omdat je iedere maaltijd zelf kunt koken. Over het algemeen liggen de kosten ter plaatse sowieso laag, zowel voor de overnachtingen als bijvoorbeeld uit eten gaan. Fooi geven in Griekenland gaat zoals hier, dus tussen vijf en tien procent is normaal.

Voor eigen vervoer of gehuurd ervoer zijn voor de eerste veertig dagen de regels voor milieuzones niet van toepassing. Verder zijn er meerdere tolwegen, we verwijzen je door naar de website van de ANWB voor meer informatie.

Er zijn enkele bijzonderheden waar je rekening mee moet houden tijds je vakantie in Griekenland. Geld pinnen kost geld, sinds augustus 2018 wordt er bij veel geldautomaten een wisselend bedrag berekend. Verder wordt van vrouwen verwacht dat ze tijdens een bezoek aan restaurants en taverna's niet te bloot gekleed zijn. Zowel mannen en vrouwen worden geacht zich te bedekken in kerken en kloosters.

Nog meer tips voor jouw vakantie in Griekenland, vind je op onze blogpagina. Hierop vertellen we over de highlights van Griekenland en zetten we mooiste bezienswaardigheden van Griekenland op een rijtje. Wil je per plaats meer informatie terugvinden voor jouw vakantie in Griekenland? Zoom dan in op de kaart van onze bezienswaardigheden in Griekenland. Per plaats staat er een rij met de belangrijkste bezienswaardigheden.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!