Vraag en antwoord: Vakantie Italië

Vind hier de antwoorden op de meestgestelde vragen over een vakantie in Italië! Hieronder staan een paar van de meestgestelde vragen op een rij. Als je antwoord daar niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op!

Allereerst hangen de kosten van een vakantie in Italië van je soort reis. Bekijk onze vakanties in Italië. Kies een route, pas deze makkelijk aan met onze routeplanner en vraag vrijblijvend een offerte aan. Naast reizen met eigen vervoer en fly-drives (vlucht+autohuur+hotels) bieden wij ook camperhuur in Italië aan. We beantwoorden jouw offerte binnen een werkdag en noemen daarin ook een prijs. Factoren die hierin een rol spelen zijn reisperiode, reisduur en bijvoorbeeld je wensen met betrekking tot de hotels. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De kosten ter plaatse in Italië zijn over het algemeen vergelijkbaar met de onze.

Er zijn best wel wat bijzonderheden waar je op moet letten wanneer je met de auto naar Italië afreist. Er zijn diverse steden met verschillende regels omtrent milieuzones, we verwijzen je naar de ANWB voor specificatie hiervan. Op de meeste autosnelwegen zal je tol moeten betalen.

Ja, jouw hond mag mee op vakantie naar Italië, sterker nog: Italië staat bekend als een hondvriendelijk land. Jouw hond moet wel voldoen aan de Europese regelgeving, d.w.z. dat je hond gechipt moet zijn en ingeënt tegen hondsdolheid. Verder moet je in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. Zwemmen is toegestaan op speciale hondenstranden. In openbare gelegenheden moet jouw (grote) hond aangelijnd en gemuilkorfd zijn.

Met een kleine moeite voorkom je irritaties bij de Italianen tijdens je vakantie. Stop bijvoorbeeld een sjaal of vestje in je tas, zodat je bij een bezoek aan een van de vele kerken jezelf kan bedekken. Hou er binnen rekening mee dat je niet overal foto's mag maken en eten en drinken in een kerk is ook niet toegestaan. Het is niet wenselijk dat je afkoelt in één van de fonteinen van een stad en in Rome staan er boetes op wanneer je met je handen in het water zit of zelfs maar op de rand van een fontein gaat zitten.

We hebben de allerleukste tips voor jouw vakantie in Italië voor je verzameld op onze blogpagina. Hier maken we lijstjes over de mooiste plekken en geven je inspiratie voor jouw vakantie in Italië. Wil je specifieke informatie over een bepaalde stad of nationaal park in Italië? Ga dan naar de kaart van onze bezienswaardigheden in Italië . Wanneer je inzoomt, vind je alle highlights per plek op een rijtje.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan