Vraag en antwoord: Vakantie Noorwegen

Op zoek naar de praktische informatie over jouw vakantie in Noorwegen? We hebben hieronder handige informatie voor je op een rij gezet. En als je antwoord er niet tussenstaat, neem dan gerust contact met ons op!

De kosten voor een vakantie in Noorwegen hangt van diverse factoren af. We bieden allerlei soorten reizen aan, zo kun je ook via ons een camper huren. Wanneer je jouw reis en vervoersmiddel hebt gekozen, kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. We beantwoorden deze altijd binnen een werkdag en noemen dan direct een prijs voor jouw op maat gemaakte reis. Factoren die hierin een rol spelen zijn elementen als de reisduur, reisperiode en bijvoorbeeld je wensen met betrekking op de overnachtingen. De kosten ter plaatse zullen hoger liggen dan je gewend bent in Nederland, Noorwegen staat bekend als een duur land. Je kunt natuurlijk vantevoren alvast enkele trucjes bedenken om een beetje te besparen, zoals wat boodschappen uit Nederland meenemen.

Er zijn wel wat dingen om op te letten wanneer je op vakantie gaat in Noorwegen. In Oslo en Bergen zijn milieuzones van toepassingen en er zijn diverse tolwegen, kijk goed of deze tolgelden al bij je camperhuur zijn inbegrepen. We raden je aan om de website van de ANWB te checken ruim voor vertrek.

Nee, er zijn geen bijzondere gebruiken waar je per se rekening mee moet houden. Het is misschien handig om te weten dat Noren over het algemeen gesteld zijn op hun ruimte en dat het gewaardeerd als je niet te veel in hun personal space gaat staan of zitten.

Je vindt allerlei artikelen op onze blogpagina over Noorwegen. Van de leukste steden tot de absolute bezienswaardigheden in de ongerepte Noorse natuur, je leest het hier allemaal. Op onze kaart met bezienswaardigheden in Noorwegen lichten we ook nog eens per plaats en park de belangrijkste highlights voor je uit, zo heb je altijd informatie over de plaatsen op jouw route.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!