Vraag en antwoord: Vakantie Portugal

Op deze pagina beantwoorden de belangrijkste vragen over je vakantie in Portugal. We hebben hieronder wat handige informatie voor je op een rij gezet. Is je vraag daarna nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je vragen over de kosten van een vakantie in Portugal? Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat het eten en drinken in Portugal een stuk goedkoper is dan in Nederland. Uit eten gaan is hier net zo goedkoop als zelf koken. En een koffie, cola of biertje kosten echt niet meer dan zo'n € 1,50 bijvoorbeeld. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar je grootste kostenpost zullen over het algemeen je vliegtickets en camperhuur zijn. Onze reisadviseurs denken graag met je mee en maken een reis op maat, binnen jouw budget!

Er zijn niet hele bijzondere regels waar je rekening mee moet houden tijdens een camperreis in Portugal. Zo heeft alleen Lissabon een milieuzone, maar over het algemeen huur je je camper pas wanneer je Lissabon verlaat of sta je op een camping buiten de stad. Wel heeft Portugal een aantal tolwegen, vraag bij het ophalen van je camper of dit inbegrepen is en of je een 'Easytol' kan gebruiken om onaangename verrassingen op het eind te voorkomen. Je betaalt dan ongeveer 15,- en bent overal van af. Wanneer je met Google Maps navigeert kun je ook nog routes selecteren zonder tolwegen, als je echt wilt besparen. Voor meer details verwijzen we je door naar de website van de ANWB.

Er zijn niet echt bijzonderheden waarmee je rekening moet houden tijdens je vakantie in Portugal, behalve dat het leeftempo gemiddeld wat lager ligt dan je gewend bent in Nederland.

Onze website is een bron van informatie! Wil je lekker inleesmateriaal voor jouw vakantie Portugal? Bekijk dan zeker onze blogpagina, waar we onze allerbeste tips over jouw reis in Portugal op een rijtje zetten. Meer informatie over de highlights van een bepaalde regio, vind je op onze pagina over bezienswaardigheden in Portugal. Wanneer je inzoomt op de kaart, krijg je de de belangrijkste highlights van een stad of regio te zien.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!