Vraag en antwoord: Vakantie Schotland

Hieronder vertellen we je meer over de praktische kant van een vakantie in Schotland. We hebben op deze pagina wat handige informatie voor je op een rij gezet. Is je vraag daarna nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Dit zijn in het korte de belangrijkste veranderingen door de Brexit die van belang zijn voor jouw vakantie in Schotland. Jouw ID-kaart is geldig tot 1 oktober, daarna kan je alleen nog de grens oversteken met een paspoort. Dit geldt tevens voor Wales, Engeland en Noord-Ierland. Ook de regels met betrekking tot het meenemen van goederen zijn aangescherpt, zo mag je versproducten (zoals kaas) niet de grens mee over nemen. Ook niet als ze niet vacuüm verpakt zijn. Tot slot kan het gebruik van jouw databundel wijzigen: deze kan niet langer geldig zijn in Groot-Brittannië, zet je roaming uit of sluit een internetbundel af voor buiten de EU om hoge kosten te voorkomen als dit voor jou geldt. De Brexit heeft geen gevolgen voor de geldigheid van jouw Nederlandse rijbewijs.

Wat de kosten van jouw vakantie in Schotland zijn, hangt af van meerdere factoren. Zoals de reistijd en de duur van je reis in Schotland, maar bijvoorbeeld ook je wensen op het gebied van de overnachtingen. Wanneer je een route ziet die je leuk lijkt, kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen één werkdag heb je antwoord van ons en noemen we prijs. Je kan ook via ons een camper huren en gaan kamperen in Schotland. Onze ervaring is dat een reis met een (huur)auto en hotelovernachtingen uiteindelijk op ongeveer dezelfde kosten neerkomt. De kosten ter plaatse zullen iets hoger liggen dan je gewend bent, omdat de koers niet heel gunstig staat ten opzichte van de euro.

Er zijn vooralsnog geen echte bijzonderheden om rekening mee te houden wanneer je met een auto door Schotland reist. Grote steden als Aberdeen, Dundee, Edinburgh en Glasgow zijn wel bezig met het instellen van milieuzones, we raden je aan om de website van de ANWB te bekijken voor meer informatie.

Jouw hond mag mee naar Schotland wanneer je voldoet aan de Europese regelgeving. Een ID-chip, een rabiës vaccinatie, behandeld tegen lintworm (max vijf dagen voor aankomst). En je moet in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. Verboden rassen zijn de Pitbull, Dogo Argentino, Tosa, Fila Brasileiro en honden die hierop lijken of kruisingen van deze rassen.

Denk er ook aan dat de stopcontacten hier anders zijn, neem een verloop-, of wereldstekker mee.

Bereid je verder voor op jouw vakantie in Schotland op onze blogpagina. Hierop zetten we mooiste reisblogs over Schotland op een rijtje en vind je nog veel meer reisinspiratie voor jouw vakantie in Schotland. De meer gedetailleerde informatie over de belangrijke plekken tijdens jouw vakantie in Schotland vind je op de kaart van onze bezienswaardigheden in Schotland. Zoom in en klik op een bepaalde plaats om de hoogtepunten op een rij te zien staan.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan