Emma Burgers

Kunstpalast, Düsseldorf Tijdens het maken van dit intro-tekstje, kwam ondergetekende erachter dat ze nog lang niet zoveel van Europa heeft gezien als ze zelf zou willen. Een deel van mijn taken houdt in dat ik met droomachtige foto’s in de weer ben, of compleet in een bepaalde bestemming duik om een lijst te maken van de mooiste plekken daar. Het is dan ook niet gek dat ik sinds ik onderdeel ben van Tioga Tours (en nu ook ViaTioga), de ene na de andere bestemming op mijn wishlist vliegt.

Bucketlist

  • Als echte lekkerbek is het erg vreemd dat ik nog niet naar Italië ben geweest, ik wil graag beginnen in Toscane en via Cinque Terre een rondreis maken. Maar eigenlijk wil ik ook naar Bologna. En eigenlijk ook naar de Dolomieten.
  • Kust-bestemmingen zijn al snel mijn lievelingsbestemmingen, maar de Schotse kust staat wel hoog op mijn lijstje, met name Isle of Skye.
  • We hebben de route 'Fantasticky Polen en Tsjechië' en die lijkt me waanzinnig. Deze route is echt de perfecte combinatie van steden en natuur.
Isle of Skye, Schotland

Lissabon

Na mijn studie heb ik een tijdje in Lissabon gewoond, waar ik werkte voor een callcentre. Hoewel ik doordeweeks vooral naar een schermpje keek, bestonden de weekenden uit uren slenteren door de smalle straatjes van deze warme, mooie stad. Je doet je ogen hier een plezier door zo min mogelijk de metro te pakken, want het ene huis is nog kleurrijker dan de ander. Onderweg natuurlijk veel stoppen voor wat lekkers want Lissabon beleef je het beste door er zo veel mogelijk te proeven. Ik had al snel een legio aan lievelingsplekken, waaronder het gezellige LX-terrein en de mooie foodhallen Mercado da Ribeira (Time Out Ribeira). Je bekijkt Lissabon van een andere manier wanneer je de dag afsluit op één van de mooiste rooftopbars van de stad, PARK Bar. Deze bar heeft zijn naam te danken aan de locatie, je moet via een verstopte deur naar de top van een parkeergarage klimmen om bij de bar te komen. Eenmaal boven heb je één van de mooiste uitzichten over de stad, echt een plek om ultieme vakantieherinneringen te maken.

LX-Terrein, Lissabon

Duitsland

Hoewel ik heel Duitsland een fantastisch vakantieland vind, kan niks tegen Berlijn op. Ik ben de tel kwijt geraakt van het aantal keren dat ik daar ben geweest en als iemand vraagt of ik vandaag nog meega, heb ik in tien minuten mijn koffer gepakt. Mijn favoriete wijk om te verblijven is Friedrichshain (voormalig Oost-Berlijn), vol met hippe barretjes en tweedehands kledingzaken. Hou je van geschiedenis? Dan is in ieder geval een bezoek aan Potsdam (net buiten Berlijn) een aanrader, waar je struikelt over de paleizen. Een van de laatste keren ben ik ook meegegaan met een Berliner Unterwelt Tour, waarbij je een rondleiding krijgt door de ondergrondse bunkers en het gangenstelsel dat onder de metrostations ligt. Het zijn indrukwekkende verhalen die je een beeld geven van het leven van de Berlijnse bevolking in tijden van oorlog. Andere favoriete plekken zijn Düsseldorf en Keulen, beiden erg geschikt voor een kleine citytrip. Ik wil in de toekomst graag wat meer de natuur van Duitsland verkennen en ik hoop onder andere de beroemde Bastei te beklimmen. Deze rotsformatie ligt in het Nationaal Park Sächsische Schweiz.

Berlijn, Duitsland

Engeland

Een groot deel van mijn vakanties heb ik van jongs af aan doorgebracht in Engeland en nog steeds kom ik er graag. Het leuke aan Engeland is de diversiteit, van echte ridderkastelen tot ongerepte kuststroken, van de typisch Engelse countryside tot bruisende steden. Ik heb ontzettend goede herinneringen aan een herfstvakantie in Brighton. Het is juist heel erg leuk om zo’n ‘badplaats’ te zien met een beetje grauwer weer, met een verlaten pier waar het water stormachtig tegenaan slaat. De afgelopen jaren ben ik ook veel naar Londen gegaan. Mijn favoriete wijk hier is Shoreditch. In deze hippe buurt moet je absoluut Brick Lane bezoeken, de straat waaraan je pop-up winkels, lekkere eetzaakjes en grote (tweedehands) markten vindt. De laatste keer ben ik in het Tate Modern geweest, daar zie je zo veel uiteenlopende soorten kunst. Eigenlijk wil ik de volgende keer wel wat meer musea zien, want Londen telt er een heleboel.

Londen, Engeland
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}