Judith Lore de Jong

Judith Al jong ben ik met het reisvirus besmet. Elk jaar in de zomervakantie trokken we Europa in om nieuwe plekken te ontdekken. Inmiddels heb ik al aardig wat van de wereld gezien en verveelt het nooit. De reis is voor mij perfect als ik per auto rond kan toeren en op deze manier veel van één of meerdere landen kan zien. Variatie vind ik belangrijk. Ik combineer het liefst steden en natuur, vind het belangrijk dat de route de zee of één of meerdere meren aandoet en bij voorkeur plan ik een aantal sportieve activiteiten.

Wensenlijst

  • Puglia: de oude dorpjes, de trulli's, de prachtige baaien, het relaxte Zuid-Italiaanse leven en het heerlijke eten!
  • Noorwegen met zijn fantastische natuur: de fjorden, de Lofoten, het noorderlicht, de hoofdstad Oslo. Te veel om op te noemen!
  • Noord-Finland in de winter: overweldigende hoeveelheden sneeuw, een tocht met rendieren of husky's, op een sneeuwscooter door de bossen, de stilte om je heen. Het lijkt me fantastisch.
  • Een 'Tour de France', waarbij je niet in sneltreinvaart naar je eindbestemming rijdt, maar stopt in de plaatsen die je alleen van de verkeersborden kent. Daarbij zou ik heel graag de mooie kustlijn en kleine vissersplaatsjes in Bretagne willen bekijken.
  • De Romantische Strasse Duitsland: de plaatsen op de route lijken me allemaal de moeite waard om aan te doen. Je waant je in een sprookje!
Italië

Slovenië & Kroatië

Een combinatiereis van 2 prachtige landen! Slovenië is geen groot land, maar wel veelzijdig. Het land leent zich perfect voor actieve vakanties. Zo kun je prachtig wandelen in de bergen, kanoën op de mooie meren, maar ook raften, ziplinen of een canyontocht maken in de omgeving van Bovec. Dat laatste heb ik gedaan en dat was een hele ervaring! Ljubljana is geen enorme stad, maar wel gezellig in de zomer met zijn vele terrassen aan de Ljubljanica-rivier. Via de korte kuststrook met Italiaans aandoende stadjes ben ik doorgereisd naar Kroatië. Ook dit is een prachtig land waar veel te zien en te doen is. Langs de kust naar het zuidelijk gelegen Dubrovnik kom je langs veel mooie stadjes en dorpen en daarbij heb je continu uitzicht op de zee. De stad Trogir vond ik echt een pareltje. Kroatië heeft enorm veel eilanden die de moeite waard zijn om te ontdekken. Mooie baaien met glashelder water, maar ook de kleine stadjes en dorpjes ademen een fijne sfeer. Zelf heb ik Rab en Hvar bezocht en ben daarna via Bosnië naar Dubrovnik gereden. Een prachtige stad om te bezoeken! En als je in Kroatië bent, kun je niet om de Plitvicemeren heen. Het kan er druk zijn, maar ik vond het echt de moeite waard om de prachtige watervallen en meren te bekijken.

Slovenië en Kroatië

Denemarken & Zweden

Wat een leuk en mooi land is Denemarken. Niet alleen als tussenstop onderweg naar de landen Noorwegen en Zweden, maar ook als land op zich. De gekleurde huisjes in diverse plaatsen, de relaxte bevolking, de gezellige studentenstad Aarhus, de oudste stad van Denemarken Ribe, het noordelijke puntje bij Skagen en de mooie witte krijtrotsen van Møn. Zomaar een greep uit de plekken die ik hier bezocht heb om daarna de reis te vervolgen naar Zweden met haar prachtige natuur, veel meren, de waanzinnig mooie Bohuslänkust aan de westkant van het land, het grappige 'zuurstokstadje' Gränna en Stockholm met zijn vele eilanden. De vele elektrische stepjes die overal in de stad terug te vinden zijn, zijn een perfecte manier om je over de diverse eilandjes van de hoofdstad te verplaatsen om veel van de stad te kunnen zien. Als je het land doorrijdt zie je veel van de bekende rode huizen aan het water. Je blijft foto's maken! En aan de westkust waren Smögen, Marstrand en Fjällbacka echt wel mijn favorieten.

Denemarken en Zweden

IJsland

Hoewel ik maar een klein stukje van dit bijzondere land heb gezien, is het me wel duidelijk dat dit een heel uniek land is. De natuur op zijn puurst! De combinatie van wilde paarden, bemoste heuvels, watervallen, pruttelende geisers, kloven in de aarde en vulkanisch gesteente. De wind heeft vrij spel in dit ruige land waardoor het weer ineens kan omslaan. In IJsland lijken de afstanden mee te vallen, maar in de praktijk moet je echt de tijd nemen om hier rond te reizen. Tot slot vond ik Reykjavik een leuke stad om wat tijd door te brengen.

IJsland

Spanje - Andalusië

De witte bergdorpjes verspreid over de heuvels in het zuiden van Spanje hebben allemaal hun eigen charme! Of je nu in Ronda, Mijas, Antequera of Frigiliana bent. De reis langs deze en vele andere mooie dorpen en steden heb ik gecombineerd met Córdoba met zijn mooie straatjes en de Mezquita kathedraal, Granada met uiteraard het prachtige Alhambra en Gibraltar. Ook Sevilla is een echte aanrader. Wat een leuke stad is dit! Veelzijdig en heerlijk om per fiets te verkennen en af te sluiten met heerlijke tapas op één van de vele terrassen. Eigenlijk kom je tijd te kort als je in Andalusië bent. Ik vond het heerlijk om na al die indrukken nog even na te genieten in de bergen met uitzicht op zee.

Andalusië, Spanje

Italië

Tijdens meerdere reizen ben ik op veel verschillende plekken in dit land geweest. Dit land verveelt niet en stelt nooit teleur. Het land doet zijn bijnaam Bella Italia echt eer aan! Elke reis vond ik het er prachtig. Of het nou de steden zijn zoals Rome, Florence of Venetië, de heuvels in Toscane, de eilanden Sardinië en Sicilië of de kleine straatjes in Toscane en de zuidelijke dorpen. Het land staat bol van de cultuur, de Italiaanse keuken is heerlijk, de mensen zijn er vriendelijk en het weer is er bijna altijd goed. Eropuit gaan is echt iets wat je moet doen in Italië. Het is zonde om op één plek te blijven. Je kunt er prima met je eigen auto naar toe, maar ook met een huurauto of per trein is Italië goed te bereizen weet ik uit eigen ervaring.

Italië
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
{{javascripts}}