Karin

Reisadviseur Karin Al van kleins af aan vind ik het een avontuur om andere landen en nieuwe plekken te ontdekken. Deze nieuwsgierigheid wordt alleen maar groter door alle mooie reizen die ik in Europa heb gemaakt. Europa is prachtig, divers en ik wil je graag ook kennis laten maken met alle mooie bestemmingen van ViaTioga.

Bucketlist

  1. Een winterreis naar Lapland met een husky safari en het noorderlicht nog een keer zien.
  2. Naar het noorden van Schotland, waar mijn voorouders vandaan komen.
  3. IJsland ontdekken en het liefst een keer een vulkaanuitbarsting zien.
  4. Noorwegen met de prachtige fjorden en gletsjers bezoeken.
Reisadviseur Karin

Nog meer bestemmingen

In België ben ik in Brussel, Gent en Mechelen geweest. Het minder bekende Mechelen heeft een gezellig plein en leuke winkeltjes. Een wandeling met gids en een boottocht om zo de stad op een andere manier te verkennen is erg leuk. Voor de wintersport heb ik een paar keer het Zillertal in Oostenrijk bezocht en een keer een korte stedentrip naar Wenen. Met de trein door Frankrijk en Spanje naar Portugal was een hele belevenis. Aangekomen in het levendige en sfeervolle Lissabon is mij vooral de rit met een historische tram en het eten van Pastei de Belem bijgebleven. In Spanje heb ik naast Barcelona ook de driehoek Sevilla, Córdoba en Granada bezocht. Spaans glooiend landschap en prachtige Spaanse steden met Sevilla met zijn sinaasappelbomen en witte huizen als mijn favoriet. Meerdere keren ben ik in Londen geweest en het blijft toch elke keer weer een gezellige stad met mooie bezienswaardigheden en leuke winkels. Vanuit Londen ben ik een paar keer met de trein dwars door Engeland naar Schotland gereisd. Zo heb ik een goede indruk gekregen van de mooie Engelse natuur. Ook heb ik over de nu beroemde Harry Potter brug gereden. Newcastle is leuk rondom de kerst om kerstinkopen te doen. Vanuit Newcastle hoop ik een volgende keer weer naar Schotland te reizen.

Reisadviseur Karin

Frankrijk

Al van kleins af aan heb ik tijdens vakanties verschillende delen van Frankrijk bezocht. Van stedentrips naar Lille en Parijs tot bezoek aan de Dordogne. het gebied bij de Lot, de zuidkust bij Narbonne maar ook de imposante bergen rondom Chamonix. Onlangs heb ik het prachtige Bretagne en Normandië aan mijn lijstje kunnen toevoegen. Deze beide provincies hebben mij blij verrast en wil ik zeker nog een keer verder gaan ontdekken met de prachtige kustlijnen van Bretagne en de historie die in Normandië overal te vinden is. De diversiteit in Frankrijk met prachtige natuur, leuke authentieke dorpjes en heerlijk eten maken Frankrijk tot één van mijn favoriete vakantielanden.

Reisadviseur Karin

Schotland

Schotland was een van mijn eerste bestemmingen en heb daar een paar keer de omgeving van Loch Lomond en Helensburg bezocht. De lochs, kastelen en mystiek die rondom Schotland hangt maakt Schotland voor mij een land om nog verder te gaan ontdekken.

Zweden

Ik heb warme herinneringen aan kanoën van meer naar meer, onderweg picknicken met heuse Zweedse fika, wandelen in de bossen en langs de prachtige zuidkust. Een bezoek aan Göteborg om vervolgens van eilandje naar eilandje te hoppen en na zelf vis proberen te vangen tot rust komen in een echt Zweeds roodgekleurd houten huis.

Reisadviseur Karin

Tsjechië

We hebben een plezierige vakantie hier gehad, denk aan het Reuzengebergte waar je prachtige wandelingen kan maken, bezoek aan het spa gebied, lopen over de Karlsbrug in Praag!

Italië

Italië trekt toch elke keer weer met het mooie weer, lekkere eten en de gezellige Italiaanse dorpen en steden. De omgeving van het Gardameer vond ik een heerlijke bestemming door de combinatie van bergen, meren en steden als Verona en een bezoek aan Venetië. Toscane met de glooiende landschappen met cipressen, Italiaanse landhuizen, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci en bekende steden als Florence met de Ponte Vecchio, Siena en Pisa vind ik een heerlijk deel van Italië waar je de echte Italiaanse sferen proeft. Rome is één groot openlucht museum en zo interessant dat ik hier met een week nog bijna niet genoeg tijd had. Het zuidelijker gelegen Pompeii onder de rook van de Vesuvius vond ik erg indrukwekkend om te zien. Eerder had ik nog nooit gehoord van Cagliari totdat ik besloot om een keer naar Sardinië te gaan. Bij aankomst in Cagliari eerst de gezellige stad ontdekt om vervolgens met een huurauto Zuid-Sardinië rond te reizen en van Agritourismo naar Agritourismo te rijden. Verrast door de baaien met prachtig blauw water, mooie natuur en genieten van het heerlijke verse Italiaanse eten.

Reisadviseur Karin

Zwitserland

Meerdere keren ben ik in de omgeving van Genève, Montreux en Gstaad geweest en heb daar veel van de omgeving gezien zowel in de zomer als de winter. De ruige Zwitserse bergen, alpenweides met de welbekende Zwitserse koe, leuke dorpjes rondom het meer zijn telkens weer redenen om terug te gaan naar dit gebied. Met een bergtreintje of wandelend de bergen in en aan de overkant de torenhoge Franse Alpen zien. Een rit over de pas om in Frankrijk te belanden en Chamonix en de Mont Blanc te bezoeken verveelt ook nooit. Een bezoek aan de Nestlé fabriek om chocolade te proeven of naar Gruyere om in de kaasfabriek een kijkje te nemen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Reisadviseur Karin
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
{{javascripts}}