Karin Olde Nordkamp

Reisadviseur Karin Mijn naam is Karin Olde Nordkamp en sinds 2018 ben ik werkzaam bij ViaTioga. Van kleins af aan heb ik vele mooie reizen mogen maken. Van vliegreizen in Europa en ver daarbuiten tot aan het reizen met zowel de auto als camper door Europa.

Bucketlist

  • Puglia, de hak van Italië, waar nog het echte authentieke Italiaanse leven te vinden is
  • Andalusië met de prachtige witte dorpjes en de indrukwekkende steden Sevilla, Granada en Cordoba
  • Noorwegen om de immense fjorden, bergen en gletsjers

Italië

Mijn favoriete bestemming in Europa is en blijft Italië. Niet alleen om de natuur en cultuur, maar natuurlijk ook om het lekkere eten. In Italië heb ik meerdere regio’s bezocht. Als kind met de camper rondom het Gardameer en een tripje Venetië. Later vanuit Nederland zelf met de auto via de steden Milaan en Genua naar het schilderachtige Cinque Terre en vervolgens door naar Toscane met haar prachtige landschap en historische steden. Ook een fly-drive vanuit Napels met de vulkaan Vesuvius en de opgravingen bij Pompeii en daarna de schilderachtige plaatsjes aan de Amalfikust vond ik fantastisch. En Rome is altijd een aanrader, zowel als citytrip als startpunt voor een fly-drive.

Karin Amalfikust

Frankrijk

In Frankrijk heeft Normandië de grootste indruk op mij gemaakt. De stranden waarop de geallieerden landden op D-day in 1944, de vele oorlogsmusea, militaire kerkhoven en gedenktekens zijn enorm indrukwekkend. Op diverse plaatsen zijn nog resten van de oorlog te vinden, zoals in Arromanches de overblijfselen van een kunstmatige haven en de bomkraters en de intact gebleven bunker bij Pointe du Hoc. De Provence is daarnaast ook een echte aanrader! De lavendelvelden, zonnebloemen en authentieke streekmarkten maken dit een fantastische bestemming in Frankrijk. De Vaucluse is een berggebied in deze streek die je beslist moet bezoeken. Er zijn prachtige bergdorpjes te vinden, zoals het prachtige Gordes met de Abdij van Senanque en het schilderachtige dorp van oker: Roussillon. Breng daarbij ook zeker een bezoek aan de Mont Ventoux en Avignon. Misschien beleef je, in de juiste periode op de juiste plek, net als ik ook wel in die regio de Tour de France. De wielrenners fietsen in een paar seconden voorbij, maar de hele sfeer, omgeving en voorschouw maakt dat meer dan goed!

Karin Provence

Polen

De historische stad Krakau met de heuvel Wawel met het koninklijk paleis is een bezoekje waard. Ga daarna heerlijk op het oude marktplein een terrasje pakken. Krakau was een belangrijke stad in de Tweede Wereldoorlog en die geschiedenis proef je er nog. Tijdens het bezoek aan de stad kun je ook het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau bezoeken. Wat een indrukwekkende bezienswaardigheid! Met de verhalen die de gids je tijdens een bezoek vertelt, waan je je terug in de tijd en leer je over de gruwelijkheden die zich hier in de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld. Een hele beleving, het laat je niet onberoerd.

Karin Polen

Kroatië

Een leuke combinatie met Kroatië is Slovenië. Met de camper of auto via het Triglav Nationaal Park in Slovenië met het beroemde Meer van Bled naar Istrië in Kroatië. In Istrië zijn diverse leuke plaatsjes, zoals Porec met heerlijke stranden, de historische stad Pula met het amfitheater en het Rovinj met de gezellige haven met leuke restaurantjes.

Karin Kroatie
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!