Leonie de Vries-Eikens

Reisadviseur Leonie Mijn naam is Leonie de Vries-Eikens en ik ben sinds 2005 werkzaam in de reiswereld. Als kind vond ik het altijd al spannend en leuk om nieuwe plekken te ontdekken. En waar kun je beter nieuwe bestemmingen ontdekken dan bij ViaTioga?

Er zijn nog zoveel dingen die ik wil ontdekken in Europa.

Bucketlist

  • Als eerste zou ik graag af willen reizen naar Slovenië. Ik wil graag met eigen ogen ontdekken of de wandeling door de Vintgarkloof zo mooi is als omschreven, suppen over het meer van Bled en vanuit Bled wil ik naar de prachtige waterval Slap Pernicnik!
  • Ik zou ook heel graag een reis door het authentieke Spanje maken.
  • En tot slot wil ik de ruige kust en folklore van Schotland ontdekken.
Reisadviseur Leonie

Duitsland

Ik heb een aantal prachtige steden mogen bezoeken in verschillende landen, zoals Madrid, Venetië, Verona en Berlijn. Toch staan rondreizen door Duitsland bij mij op nummer één van al het moois wat ik tot nu toe gezien heb. Zo heb ik met mijn gezin in 2017 de omgeving langs de Moezel verkend met mooie dorpjes zoals Bernkastel-Kues, maar heb ik ook de Romeinse stad Trier bezocht met de Porta Nigra en vele gezellige terrasjes. Het glooiende landschap in dit gebied doet idyllisch aan en als je het kasteel van Cochem bezoekt ga je werkelijk terug in de tijd. Een uitstapje naar Eifelpark Gondorf mag niet ontbreken tijdens een gezinsvakantie in dit gebied.

Reisadviseur Leonie

Romantische Strasse

Naast een rondreis langs de Moezel kan ik ook de Romantische Strasse aanraden. Deze route heb ik in september 2020 gereden. Hij loopt van Fussen naar Wurzburg en is makkelijk binnen een week te rijden. Onderweg kom je vele stadjes tegen met de echte vakwerkhuizen. Maar er is meer: denk bijvoorbeeld aan het kasteel Neuschwanstein in Fussen én de lekkere Sissi taart die je hier kunt eten. Wil je cultuur snuiven, breng dan een bezoek aan het Mozarthuis in Augsburg (van de vader van de bekende componist) en loop binnen bij de basiliek SS Ulrich en Afra, geheel in gotische stijl. Rothenburg ob der Tauber is misschien wel het mooiste stadje met vakwerkhuizen aan de Romantische Strasse. Eet hier een typische Schneebal en loop langs de stadsmuur. Ik heb mijn bezoek afgesloten in Wurzburg waar je vanaf Fort Marienberg een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ook een bezoek aan de Residentie is zeker de moeite waard!

Reisadviseur Leonie
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}