Monique van Schoonhoven

Reisadviseur Monique Vanaf 2006 werk ik met veel plezier in de reiswereld. In al deze jaren heb ik veel mooie plekken mogen ontdekken, zowel binnen als buiten Europa.

Bucketlist

  • Zwitserland, en dan de treinreis met de Bernina Express
  • Pyreneeën en de kust en dan Andalusië ontdekken
  • Noorwegen en vooral de fjorden, bergen en gletsjers
  • Een reis door Kroatië
Reisadviseur Monique

Schotland

In september 2017 heb ik een prachtige drieweekse autorondreis door Schotland gemaakt. Vanuit IJmuiden zijn we met de boot naar New Castle gevaren en vanuit hier hebben we een trip door de Schotse Hooglanden gemaakt. We zijn via de schitterende westkust van Schotland naar de Isle of Sky gereden. Aan de westkust hebben we de beroemde meren Loch Lomond en Loch Ness bezocht. Vanuit Loch Lomond hebben we heerlijk gewandeld in het Trossachs National Park en bij Loch Ness zijn we op zoek gegaan naar Nessie en hebben we dit mooie meer vanaf Urquhart Castle bekeken. We zijn echte natuurliefhebbers en de Isle of Sky heeft ons blij verrast. Portree is een gezellig en schattig plaatsje op Isle of Skye met gekleurde huisjes waar je heerlijke Schotse gerechten kunt proeven. Hier was onze eerste kennismaking met een typisch Schots gerecht, Haggis, het Nationale gerecht van Schotland. Via de oostkust, met interessante steden als Dundee, Edinburgh en Pitlorchy, zijn we weer terug gereden naar Newcastle en hebben we de boot terug naar IJmuiden genomen.

Reisadviseur Monique

Slovenië

Slovenië vind ik echt een hele mooie bestemming. Ik ben een paar dagen in Bled geweest. Bled heeft een gezellig centrum met heerlijke restaurantjes. We hebben hier heel mooi gefietst en gewandeld om het meer van Bled. Vanuit het dorp hebben we een korte en makkelijke wandeling gemaakt, waarbij we aan het eind van de wandeling uitkwamen bij een mooi uitkijkpunt over het meer. We hebben een halve dag heerlijk vertoefd op een strandje rondom het meer en op een vrije dag zijn we ook naar het Triglav Nationaal Park gereden. Vlakbij het park ligt het meer van Jasna, waar we even een kijkje hebben genomen. Het meer wordt heel mooi omringd door verschillende bergen. In het park hebben we vervolgens een wandeling gemaakt door de Vintgarkloof. Aan het einde van deze wandeling kwamen we uit bij een mooie waterval.

Reisadviseur Monique

Rome

Ik heb een week een bezoek gebracht aan Rome, een prachtige oude stad! Net als velen heb ik hier ook een muntje in de Trevifontein gegooid, waardoor ik er vast en zeker nog eens ga komen. Ik vond het erg leuk om fietsen in deze stad te huren. Met de fiets verplaats je je makkelijk langs alle bezienswaardigheden en hoef je het drukke openbaar vervoer niet in. Het immense Colosseum heeft veel indruk gemaakt en het is leuk om hier ‘s avonds terug te komen en het Colosseum verlicht te zien.

Reisadviseur Monique

Toscane

In 2018 heb ik een autoreis door Toscane gemaakt. We hebben hier de steden Florence en Siena bezocht. Tip voor Florence: bezoek de Mercato Centrale. Dit is een overdekte markthal waar je heerlijke Italiaanse gerechten kunt proeven. In Siena zitten er aan het Piazza del Campo een aantal overheerlijke ijssalons.

Reisadviseur Monique
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!