Nienke Prins

Reisadviseur Nienke Mijn naam is Nienke. Twintig jaar geleden ben ik begonnen in de reiswereld en ik vind het werk nog steeds fantastisch. Van reizen word ik heel erg blij: de sfeer van een land/gebied opsnuiven, het gebied ontdekken en nieuwe mensen leren kennen geeft me veel voldoening. Ik vind het dan ook erg mooi om deze ervaringen met jou te kunnen delen. Sinds 2008 werk ik bij Tioga Tours en heb ik veel kennis van Amerika en Canada mogen opdoen en ik vind het heel leuk dat rondreizen door Europa aan ons programma zijn toegevoegd.

Bucketlist

  • Een kastelenroute door Schotland.
  • Een reis langs de schilderachtige en sfeervolle steden in Spanje.
  • (Back to basic) Wandelen in Zwitserland.
  • Een duik nemen in de verschillende blauwe wateren van Kroatië.
Reisadviseur Nienke

Duitsland

Afgelopen september heb ik een reis langs de Romantische Strasse gemaakt. De naam doet zijn eer aan! Ik vond het een prachtige route, vol kleurrijke en knusse plaatsjes met indrukwekkende vakwerkhuizen en kerken. Een aantal plaatsen springen er voor mij uit, zoals Rothenburg ob der Tauber en Füssen. Kasteel Neuschwanstein is ook een aanrader, een sprookjesachtig kasteel in een mooie groene omgeving waar veel te beleven is. Vanaf het kasteel Neuschwanstein valt er nog iets op in het groene gebied: de prachtige witte bedevaartskerk Wieskirche. Een bezoek aan deze kerk is ook zeker de moeite waard, het heeft een schitterende plafondschildering. Neem de tijd om de route helemaal te volgen via de kronkelige wegen, het kost wat meer tijd, maar je komt door mooie groene omgeving en kleine, schattige dorpjes waar je even kunt stoppen voor een kop koffie of lunch.

Reisadviseur Nienke

Frankrijk/Ardèche

Verschillende jaren heb ik de Ardèche bezocht, het voelt bijna als een soort thuiskomen. Het is hier meestal prachtig weer. Een bezoek aan de Pont d’Arc is een aanrader, dit is een natuurlijke brug over de rivier de Ardèche. Het is heerlijk toeven op de prachtige strandjes bij de brug en ondertussen kun je kijken naar de vele mensen die in een kano of kajak de stroomversnellingen trotseren. Maar het is ook een leuk avontuur om zelf plaats te nemen in de kano of kajak. Ik vond het wel spannend, maar het was erg de moeite waard! Peddelen in alle rust tussen de hoge rotswanden is waanzinnig, af en toe word je getrakteerd op een kikkerconcert. En dan de avontuurlijke stroomversnellingen (lees: voor een beginner...), het geeft een kick wanneer je hier goed (en redelijk droog) doorheen gekomen bent. Ik vind het heerlijk om de verschillende marktjes te bezoeken en om door de straten van de prachtige plaatsjes te struinen, zoals Vallon-Pont-d’Arc, Balazuc en Ruoms. Heerlijk koffiedrinken op een terrasje van één van de pleintjes.

Reisadviseur Nienke

Italië/Toscane

Ik heb een rondreis gemaakt door Toscane langs verschillende schilderachtig mooie plaatsjes zoals Siena, Florence, Lucca en Pienza. We reden door de prachtige, bijna sprookjesachtige, groene en glooiende heuvels van het binnenland. Het gebied wordt gekenmerkt door de bijzondere cypressen en wijngebieden. Een bezoek aan een wijnproeverij op een sfeervol wijnboerderijtje mag dan ook niet ontbreken. We hebben mooie wijnen geproefd en we kregen ook heerlijke hapjes erbij, een heerlijke ervaring waar je erg ontspannen van wordt! ;-) De sfeer in de pittoreske dorpjes is fantastisch, soms waan je je terug in de tijd. Heerlijk slenteren door de gezellige en smalle straatjes en over de prachtige pleintjes. Hier kan je vakantiegevoel niet stuk!

Reisadviseur Nienke
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!