Rianne Wouterson

Reisadviseur Rianne Mijn naam is Rianne en sinds 2011 ben ik werkzaam bij Tioga Tours. Zonder enige reiservaring naar Amerika en Canada kwam ik vrij onervaren bij dit leuke bedrijf werken. Na een studiereis naar Oost-Canada en West-Amerika was ik gegrepen door het virus; dit smaakte naar meer! Ondanks dat ik al veel van deze twee prachtige landen heb mogen ervaren in de bijna tien jaar dat ik hier werk, zijn er in Europa ook fantastische parels te vinden.

Bucketlist

  • Kroatië heeft bij mij een speciaal plekje, maar tot een bezoek aan Dubrovnik in het zuidelijke puntje van dit land is er helaas nog niet van gekomen.
  • Qua natuur ben ik erg nieuwsgierig naar Zwitserland, nu Oostenrijk mij zo ontzettend heeft verrast.
  • Een vakantie in Toscane heeft mij kennis laten maken met de Italiaanse charmes en na Florence te hebben gezien kan ik niet wachten tot Rome op mijn agenda verschijnt.
Reisadviseur Rianne

Kroatië en Oostenrijk

Tijdens mijn toeristische opleiding waren twee stages van een half jaar verplicht. Naast een half jaar stage in een hotel in Antwerpen mocht ik ook een half jaar naar Kroatië. Ik liep stage op camping Bijela Uvala vlakbij Porec en deed allerlei werkzaamheden zoals het inchecken van gasten in de bungalowtenten en mobilhomes van SelectCamp. Na deze 6 maanden had ik mijn hart verloren aan dit prachtige land. De kleine pittoreske dorpjes zoals Porec en Rovinj, de prachtige natuur en de duizenden eilandjes doen mij met weemoed terugdenken aan alle keren dat ik hier op vakantie kon gaan.

Toen de afgelopen tijd duidelijk werd dat mijn partner en ik onze droomreis naar Amerika niet konden maken door COVID-19 zijn we gaan kijken naar een alternatief. Tijdens de vakanties naar Kroatië doorkruisten wij Oostenrijk en mijn partner ging als kind altijd naar Oostenrijk op vakantie. Toen ik een stedentrip naar Wenen maakte met vriendinnen, werd mijn interesse voor dit land nog meer gewekt. Afgelopen september hebben wij twee weken in Maria Alm in Salzburgerland doorgebracht. Een klein dorpje maar van alle gemakken voorzien en een ideale uitvalsbasis voor onze bucketlist die we in een paar weken hadden samengesteld. Van het wereldberoemde stadje Hallstatt tot de Grossglockner Hochalpenstrasse, van de Weissee tot Salzburg, onze twee weken waren gevuld met adembenemende natuur, cultuur en activiteiten. De liefde die ik voor Kroatië heb, heeft nu een geduchte tegenstander gevonden!

Reisadviseur Rianne
Ballon!