Reisinfo Midden-Jutland, Denemarken

Het midden is het grootste deel van Jutland en staat vol beboste heuvels, een groot merengebied en historische ruïnes. De natuur beleef je hier het beste door lekker te gaan wandelen en fietsen.

Mols Bjerge Denemarken
Den Gamle By in Aarhus, Denemarken

De mooie plaats Silkeborg is een goede uitvalsbasis om de meren in de omgeving te ontdekken. Maak vanaf hier een uitstapje naar het grootste meer Mossø en het hoogste punt van Jutland: Himmelbjerget. In Midden-Jutland kun je ook een bezoek brengen aan Nationaal Park Mols Bjerge dat bestaat uit glooiende heuvels en bossen in het binnenland tot aan de lange stranden aan de kust. Tot slot is ook de stad Aarhus een bezoek waard. In deze gezellige havenstad vind je mooie architectuur, goede restaurants en je kunt er lekker winkelen in de boetiekjes. Ga ook naar het openluchtmuseum Den Gambly By en het ARoS Art-museum met het regenboog-panoramapad op het dak.

Rondreizen door Jutland, Denemarken

Een aantal van onze Denemarken-rondreizen combineren goed met de regio Jutland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Op je reis door Denemarken kun je natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken, maar je kunt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland ontdekken. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur.

Nationaal Park VadehavetKopenhagen, havenVrijheid blijheid met je camperKopenhagen, zeemeermin

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met je eigen auto te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Billund, LEGOlandNationaal Park VadehavetOdenseKopenhagen, Amalienborg
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!