Reisinfo Noord-Jutland, Denemarken

Stop tijdens je rondreis in Denemarken zeker in de regio Noord-Jutland. De combinatie van kleine dorpjes en levendige steden als Aalborg, met oneindige stranden en rustige duingebieden aan de Noordzeekust, maken het een heerlijke vakantiebestemming.

Skagen, Denemarken
Nationaal Park Thy, Denemarken

In Noord-Jutland trek je de wijde natuur in, zie je twee zeeën elkaar treffen bij Grenen en vind je prachtige kindvriendelijke stranden. Het oudste nationale park van Denemarken, Nationaal Park Thy ligt hier. Dit park staat bekend om een waterrijk natuurgebied waar unieke vogel- en plantsoorten leven. Ook staan er nog Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en kun je goed wandelen en fietsen in dit gebied. In het uiterste noorden ligt het vissersdorpje Skagen. Dit dorp is niet alleen geliefd onder kunstenaars, maar staat ook bekend om de wandelende duinen, die jaarlijks ongeveer vijftien meter verschuiven.

Rondreizen door Noord-Jutland, Denemarken

Een aantal van onze Denemarken-rondreizen combineert goed met de regio Jutland. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis Denemarken Doen

Op je reis door Denemarken kun je natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken, maar je kunt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland ontdekken. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur.

Nationaal Park VadehavetKopenhagen, havenVrijheid blijheid met je camperKopenhagen, zeemeermin
Rondreis Weekje of meer Denemarken

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met een camper te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund, het prachtige eiland Møn en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Billund, LEGOlandNationaal Park VadehavetOdenseKopenhagen, Amalienborg
Ballon!