Reisinfo Seeland, Denemarken

Seeland is het grootste eiland tijdens jouw rondreis in Denemarken en ligt tussen het kleine eiland Funen aan de linkerkant en het zuiden van Zweden aan de rechterkant. Voor een wandel of fietsvakantie ben je hier aan het juiste adres aangezien dit eiland uitgestrekt, vlak, rustig en veelzijdig is. Ook voor een stukje cultuur kun je hier terecht. Van kastelen, paleizen tot aan de Viking cultuur en gezellige kustplaatsjes met karakteristieke Deense huizen. De hoofdstad Kopenhagen mag ook niet ontbreken aan een rondreis door Seeland. Het bekende beeld de Little Mermaid bij het water vind je hier, evenals prachtige koninklijke paleizen en de hippie wijk Christiania met street art.

Kopenhagen, Denemarken
Møn , Denemarken

Als je aan Denemarken denkt, denk je waarschijnlijk ook aan Vikingen. In de natuur van Trelleborg liggen de restanten van een enorm fort uit het jaar 980. Het behoort tot één van de best bewaarde vondsten uit de Vikingtijd in Denemarken. Laat je ook onderdompelen in de Vikingcultuur in Roskilde bij het Vikingschipmuseum waar vijf gerestaureerde Vikingschepen liggen uit de tijd dat Vikingen de kusten van Denemarken onveilig maakten. Daarnaast is de rijkversierde kathedraal in het koninklijke Roskilde een hoogtepunt. Dit is de officiële laatste rustplaats voor de koningen en koninginnen van Denemarken.

Ook aan natuur geen gebrek in het Deense Seeland. Natuurpark Odsherred staat bekend om alle activiteiten die hier mogelijk zijn: leer meer over de flora en fauna in Geopark Odsherred, ga klimmen en klauteren door het parcours van klimpark Gekkopark, bekijk Seeland vanaf het water in een kano of fiets het 40 kilometer lange Fjordpad langs het Isefjord. In het noordoosten ligt Nationaal Park Kongernes Nordsjælland. Dichte bossen, de grootste meren van Denemarken, meerdere kastelen en ruïnes maken deel uit van dit gebied. Een bijzondere attractie is kasteel Kronberg, gelegen op het meest oostelijke punt van Helsingør waar Denemarken en Zweden elkaar bijna raken. Shakespeare’s Hamlet speelt zich namelijk af in dit kasteel.

Twee pareltjes in Seeland zijn de kleine eilandjes Møn en Bornholm. Møn ligt in het zuiden van Seeland en Bornholm ten zuiden van Zweden. Bekijk de spierwitte hoge krijtrotsen van Møns Klint, ga fossielen zoeken op het kiezelstrand of bekijk de meerdere historische hunebedden, in het groen en heuvelachtige landschap van Møn. Je kunt hier ook fantastisch sterren kijken. In Bornholm combineer je cultuur met natuur. Oude vissersdorpjes, zoals Teglkås en middeleeuwse kasteelruïnes op een rots, zoals Hammershus laten je kennismaken met de cultuur op Bornholm. De natuur is ruig en ongerept in Bornholm. In de Døn-vallei wandel je naar de hoogste waterval van Denemarken.

Highlights

{*img-size:cropFit(600, 500)*}

Bezienswaardigheden Roskilde, Seeland
Roskilde en omgeving

Bezienswaardigheden Natuurpark Odsherred, Seeland
Natuurpark Odsherred

Blog top 10 Denemarken
Highlights Møn

Rondreizen door Seeland, Denemarken

Een aantal van onze Denemarken-rondreizen combineert goed met de regio Seeland. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis Weekje of meer Denemarken

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met een camper te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund, het prachtige eiland Møn en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Billund, LEGOlandNationaal Park VadehavetOdenseKopenhagen, Amalienborg
Ballon!