Reisinfo Funen en Zuid-Denemarken

Stop tijdens je rondreis in Denemarken zeker in de regio van Funen. Het eiland Funen (of in het Deens Fyn) is met een brug verbonden met het grote schiereiland Jutland. Het is na Seeland, dat ten oosten ligt van Funen, het grootste eiland van Denemarken. Het staat bekend als het groene hart van Denemarken. Hier voel je nog het échte eilandleven. Eindeloze stranden, rust en ruimte, een heuvelachtig landschap: zo kan je het beste Funen omschrijven. Je hoeft hier helemaal niks, behalve genieten en mooi wandelingen of fietstochten maken.

Odense, Denemarken
Billund, Denemarken

Overal in Funen zie je de typische kleurrijke vakwerkhuizen, maar iedere stad heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Odense is misschien wel de meest bekende stad van Funen. Het is de geboorteplaats van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Bezoek het museum of verken de stad via een themawandeling waarbij je onderweg meerdere standbeelden van sprookjesfiguren tegenkomt. Slenter door het centrum van Odense met kleurrijke vakwerkhuizen en de prachtige dertiende-eeuwse Dom. In Faaborg bezoek je een oude gevangenis wat nu een museum is en de zestiende-eeuwse klokkentoren. In Nyborg bezoek je Slot Egeskov, één van de best bewaarde renaissance kastelen, maak een mooie strandwandeling en sluit de dag af met een lekker diner. De lokale keuken bestaat vooral uit verse producten. Je weet bijvoorbeeld dat je een vers gevangen vis krijgt of groente van eigen bodem.

Zuid-Denemarken bevat ook het deel van Denemarken net ten noorden van de Duitse grens. Zuid-Denemarken is dus goed bereikbaar vanaf Nederland. Aan de westkust ligt het Nationaal Park Waddenzee wat tot het werelderfgoed van UNESCO behoort. Rømø is het meest zuidelijke bewoonde Deense Waddeneiland. Lange strandwandelingen, zeehonden en vogels spotten, oestersafari's en allerlei wateractiviteiten zijn in dit gebied mogelijk. In de kleurrijke middeleeuwse stad Ribe leer je alles over het Vikingverleden van Denemarken. Ervaar zelf hoe het is om als Viking te leven in een nagebouwd Vikingdorp uit de achtste eeuw. En last but not least, leuk voor jong en oud: Legoland in Billund.

Rondreizen door Zuid-Denemarken en Funen, Denemarken

Een aantal van onze Denemarken-rondreizen combineren goed met de regio Funen en het zuiden van het land. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Op je reis door Denemarken kun je natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken, maar je kunt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland ontdekken. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur.

Nationaal Park VadehavetKopenhagen, havenVrijheid blijheid met je camperKopenhagen, zeemeermin

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met je eigen auto te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Billund, LEGOlandNationaal Park VadehavetOdenseKopenhagen, Amalienborg
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!