Reisinfo Baden-Württemberg, Duitsland

De deelstaat Baden-Württemberg bestaat uit een aantal veelzijdige vakantieregio’s en vormt dus de perfecte stop tijdens je rondreis in Duitsland. Echte ontdekkingsreizigers voelen zich thuis in het Zwarte Woud, een gebied in het zuidwesten, met veel ongerepte natuur, traditionele gebruiken en regionale delicatessen. Het landschap wordt getypeerd door bossen, rivieren, kloven, watervallen, weiden en moerassen.

Zwarte Woud, Duitsland
Stuttgart, Duitsland

Ook het biosfeerreservaat Schwäbische Alb in het zuiden bestaat uit ruige, gevarieerde natuur. Het landschap is bergachtig met meer dan tweeduizend grotten en een aantal sprookjeskastelen die boven de heuvels uittorenen. Een biosfeerreservaat is een door UNESCO erkend natuurgebied waarvan het ecosysteem beschermd wordt.

De regio rondom de Bodensee, op de grens met Zwitserland en Oostenrijk, biedt pure ontspanning op en rond het water. En dat alles in een natuurlijke omgeving. Meer rumoer vind je in Stuttgart, de hoofdstad van deze deelstaat. Het is een levendige stad met cultureel centrum, prachtige vakwerkhuizen, vele musea en bijzondere architectuur. Zo behoren de huizen van Le Corbusier op het landgoed Weissenhof tot UNESCO Werelderfgoed.

Baden-Württemberg is uitermate geschikt voor gezinsvakanties. In de regio vind je veel kindvriendelijke accommodaties en activiteiten, zo slaap je in een speciaal op kinderen gerichte boerderij na een wandeling over een van de avontuurwandelpaden. Cultuurliefhebbers bezoeken een van de vele kastelen en paleizen, zoals kasteel Schwetzingen met zijn betoverende architectuur en omringende kasteeltuinen.

Rondreizen door Baden Württemberg, Duitsland

Een aantal van onze rondreizen combineert goed met deze regio in Noord-Duitsland In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk het aantal dagen kunt aanpassen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis Nationale Parken in de bergen

Natuurliefhebbers opgelet, tijdens deze camperrondreis bezoek je de mooiste natuurparken middenin de bergen. Adembenemende uitzichten, kronkelende bergwegen en ontelbare wandelmogelijkheden wachten op je. Je begint in het Zwarte Woud, om verder te rijden naar de Bodensee en het bergdorp Davos. Bedwing jij de passen van Nationaal Park Stelvio op de fiets of toch liever met je camper? Snuif de Italiaanse sfeer op in Lugano, voordat je gaat wandelen in Nationaal Park Gran Paradiso. De laatste stop is Natuurpark du Haut-Jura in Frankrijk, waar natuur en lekker eten hand in hand gaan.

SaarschleifeNationaal Park EifelKeulenBodensee
Ballon!