Bad Mergentheim, Baden-Württemberg

Bad Mergentheim Het stadje Bad Mergentheim, gelegen in de Tauber-vallei, is een bijzondere combinatie van cultuur en natuur. Geniet bij een wandeling door de stad van de bijzondere vakwerkhuizen en bekijk de geneeskrachtige bronnen. Wandel in de Kuurtuin door de unieke rozentuin en de bijzondere Japanse tuin of laat je in de watten leggen bij een bezoek aan de spa Solymar Therme.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kasteel van Mergentheim

De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de tweede eeuw, maar pas in de middeleeuwen werd de waterburcht omgebouwd tot een paleis. Na de renovatie, in 1996, is het kasteel opengesteld voor publiek als Museum van de Duitse Orde. Neem een kijkje in de geschiedenis van de Orde en de stad zelf. Je ziet prinselijke kamers in het kasteel zelf, het kasteelpark en collecties van verschillende tentoonstellingen. Ook hoor je van alles over het Joodse leven in Mergentheim. De Schlosskirche is het hoogtepunt van het kasteel. Hier hebben de beroemde kunstenaars Balthasar Neumann en François de Cuvilliès aan bijgedragen. Dwaal ook beslist even door het in Engelse stijl aangelegde kasteelpark.Ook voor kinderen is er genoeg te doen, er is een speeltuin met glijbaan, zandbak, schommel en klimtoestellen.

Kasteel van Mergentheim

Solymar Therme

Heerlijk ontspannen in de zwembaden en thermaalbaden van Solymar Therme. Deze wellnesswereld heeft naast de vele zwembaden ook 5 verschillende sauna's, een sportbad en spa. Er zijn baden gevuld met warm, geneeskrachtig water. Ook is er een zwembad voor het hele gezin, met twee spectaculaire glijbanen, duikplanken en allerlei speelvoorzieningen. De zoutwaterbaden staan al sinds de negentiende eeuw hoog aangeschreven. De bijzondere werking van Paulsquelle zou geneeskrachtige werking hebben. Het water van deze bron behoort tot één van de grootste schatten van Bad Mergentheim.

Solymar Therme

Wildpark Bad Mergentheim

In dit wildpark zijn meer dan 70 diersoorten te vinden die bijna allemaal in hun natuurlijke omgeving leven. Zo zijn hier bijna geen tralies en kooien te vinden. Ook worden er voor de behuizing en de faciliteiten van de dieren voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt. Wist je dat hier de grootste roedel wolven van Europa leeft? Dit is dan ook meteen de meest indrukwekkende aan het wildpark.

Wildpark Bad Mergentheim

Madonna van Stuppach

In de wijk Stuppach staat de parochiekerk Maria Krönung. In een zijkapel van deze kerk is het beroemde beeld van de Madonna van Matthias Grünewald te zien. Dit beeld wordt beschouwd als één van de belangrijkste werken van de middeleeuwse paneelschilderkunst: de Stuppacher Madonna. Er is nagenoeg geen schilderij te vinden van Maria dat een meer bijzondere kleur heeft dan deze. In 1812 is deze afbeelding van Maria gevonden in het, toen nog, dorp Stuppach.

Madonna van Stuppach, Bad Mergentheim
Ballon!