Reisinfo Beieren, Duitsland

Berchtesgaden Beieren De gemeenschappelijke deler in Beieren is de typische Duitse Gemütlichkeit. Die ervaar je waar je je ook bevindt. Verder is Beieren een regio bomvol contrast en uitersten. Zowel in de natuur die uiteenloopt van vlakke weides tot besneeuwde en grillige bergtoppen, als in de steden. Daar vind je enerzijds de eeuwenoude historie in kastelen van spraakmakende koningen en anderzijds de hypermoderne en vooruitstrevende auto-industrie in Ingolstadt.

De Beierse natuur nodigt je uit om te gaan wandelen, fietsen en zwemmen. De vruchtbare Donau-vlakte, het Beierse Woud, kristalheldere meren en natuurlijk de Beierse Alpen. Met een gondel beklim je de Klammerwand en geniet je met mooi weer op 1.500 meter van een betoverend panorama. Bij minder mooi weer sta je er met je hoofd in de wolken, wat ook een zeer unieke ervaring is.

Door Beieren loopt de Romantische Strasse. Deze route is Duitslands bekendste en mooiste toeristische route die loopt van Würzburg tot aan het stadje Füssen in uitlopers van de Alpen. Het hoogtepunt van deze route is Slot Neuschwanstein in Schwangau. Het kasteel kent een turbulente geschiedenis met de excentrieke Koning Ludwig II, die het kasteel liet bouwen om er te kunnen ontsnappen aan zijn publieke leven. De koning creëerde er zijn eigen droomwereld.

Andere plaatsen die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn Neurenberg en Berchtesgaden om alles te leren over het naziverleden, Bayreuth om zijn Wagner-route, München, Bamberg en UNESCO’s Werelderfgoed Regensburg.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan