Reisinfo Beieren, Duitsland

De gemeenschappelijke deler in Beieren is de typische Duitse Gemütlichkeit. Die ervaar je waar je je ook bevindt tijdens jouw rondreis. Verder is Beieren een regio bomvol contrast en uitersten. Zowel in de natuur die uiteenloopt van vlakke weides tot besneeuwde en grillige bergtoppen, als in de steden. Daar vind je enerzijds de eeuwenoude historie in kastelen van spraakmakende koningen en anderzijds de hypermoderne en vooruitstrevende auto-industrie in Ingolstadt.

Beierse Woud, Duitsland
Füssen, Duitsland

De Beierse natuur nodigt je uit om te gaan wandelen, fietsen en zwemmen. De vruchtbare Donau-vlakte, het Beierse Woud, kristalheldere meren en natuurlijk de Beierse Alpen. Met een gondel beklim je de Klammerwand en geniet je met mooi weer op 1.500 meter van een betoverend panorama. Bij minder mooi weer sta je er met je hoofd in de wolken, wat ook een zeer unieke ervaring is.

Door Beieren loopt de Romantische Strasse. Deze route is Duitslands bekendste en mooiste toeristische route die loopt van Würzburg tot aan het stadje Füssen in uitlopers van de Alpen. Het hoogtepunt van deze route is Slot Neuschwanstein in Schwangau. Het kasteel kent een turbulente geschiedenis met de excentrieke Koning Ludwig II, die het kasteel liet bouwen om er te kunnen ontsnappen aan zijn publieke leven. De koning creëerde er zijn eigen droomwereld.

Andere plaatsen die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn Neurenberg en Berchtesgaden om alles te leren over het naziverleden, Bayreuth om zijn Wagner-route, München, Bamberg en UNESCO’s Werelderfgoed Regensburg.

Rondreizen door Beieren, Duitsland

Verken Beieren met onze rondreis Romantische Strasse. Kijk hieronder en pas de reis alvast een beetje aan door het aantal dagen te kiezen. Meer aanpassen? Klik dan op 'bewerk in routeplanner'.

Rondreis Romantische Strasse

Een van de bekendste toeristische routes in Duitsland is de Romantische Strasse. Deze route loopt dwars door Beieren, van Würzburg aan de Main naar Füssen, aan de voet van de Alpen. Via glooiende heuvels met bossen en rivierdalen en middeleeuwse steden eindigt de route uiteindelijk bij de hoge toppen van de Beierse Alpen. Deze camperrondreis voert je over de Romantische Strasse met als absolute hoogtepunten sprookjeskasteel Neuschwanstein en het pittoreske stadje Rothenburg ob der Tauber.

KoblenzHeidelbergFüssenAugsburg
Ballon!