Landsberg am Lech, Beieren

Landsberg am Lech Landsberg am Lech ligt aan de rivier de Lech. Dit stadje heeft een mooi oud stadscentrum met een barok raadhuis op een historisch marktplein en ook een goed bewaarde middeleeuwse stadsmuur. Landsberg am Lech werd bekend doordat Hitler er gevangen zat na een mislukte staatsgreep. In de gevangenis van Landsberg schreef hij Mein Kampf. Naast het marktplein met de omliggende gebouwen als het stadhuis, het Ursulinenklooster en de Schmalzturm, zijn de Maria Himmelfahrtkerk en de Johanneskerk een bezoek waard.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Johanneskerk

De Johanneskerk is het ontwerp van Dominikus Zimmermann, die ook de gevel van het stadhuis van Landsberg en de beroemde Wieskerk ontwierp. In 1754 vond de kerkelijke wijding plaats en destijds deed de kerk dienst als kapel voor de uitbestede begraafplaats.

Johanneskerk Landsberg am Lech

Herkomer Museum

Dit museum is gevestigd in het voormalige huis van de familie von Herkomer. Rubert von Herkomer is een beroemd portretschilder, muzikant, filmregisseur en initiatiefnemer van de eerste autorally in Duitsland. In 2015 is er een renovatie en herinrichting van het museum geweest welke voor een gedeelte is gedoneerd door de inwoners van Landsberg am Lech. Een herkenningspunt van de stad is ook wel de moedertoren die naast het museum gevestigd is. Deze toren diende als atelier en is nog volledig ingericht zoals Rubert von Herkomer heeft achtergelaten.

Herkomer Museum Landsberg am Lech
Ballon!