Nördlingen, Beieren

Nördlingen Het oude historische stadscentrum van Nördlingen heeft een prachtige stadsmuur met verdedigingstorens en stadspoorten en op het marktplein vind je statige herenhuizen en vakwerkhuizen. Wat bijzonder is dat Nördlingen in een kratergebied ligt. Een bezoek aan het Ries Krater-museum leert je alles over de oorsprong van dit geologisch zeer interessante gebied. Breng ook een bezoek aan de St.Georgs kerk die een mooi beschilderd is en barok altaar heeft. De toren is bijna negentig meter hoog en van veraf te herkennen. Voor een geweldig uitzicht over de stad en de regio, kun je de 350 treden van de toren beklimmen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rieskrater Museum

In dit museum kom je meer te weten over het unieke landschap waar de stad Nördlingen op gebouwd is. De inslag van een groot meteoriet was ongeveer 15 miljoen jaar geleden door oorzaak van de vorming van de Rieskrater. Dit is nu één van de best bewaard gebleven meteorietkraters op aarde wat al vroeg leidde tot allerlei geologische onderzoeken. Ook zijn er verschillende meteorietstenen te bewonderen, waarvan de maansteen van de Apollo 16 missie één van de topstukken is.

Rieskrater Museum

Stadtmuseum Nördliungen

Dit museum is gevestigd in de Spital, het voormalig ziekenhuis met kerk en binnenhof van Nördlingen. In dit museum is traditionele collectie te vinden van de bewogen geschiedenis van de voormalige vrije keizerlijke stad Nördlngen. Bijzonder is vooral hetgeen wat te zien is over de 30-jarige oorlog en de slag om Nördlingen in 1634.

Stadtmuseum Nördlingen

St. Georgskerk

De St. Georgskerk is vooral bekend vanwege de klokkentoren, die hoog boven de stad uitsteekt. Natuurlijk heb je dan aan de top van de toren een prachtig uitzicht over de oude poorten en stadsmuur en het landschap daarbuiten.

St Georgskerk Nördlingen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!