Röttingen, Beieren

Röttingen Röttingen vormt ieder jaar het romantische decor voor het Franken Theater Festival. Gelegen in de Tauber-vallei, omringd door heuvelachtig landschap en wijnvelden, staat Röttingen bekend als de stad van de zonnewijzers. Via een route van twee kilometer door de stad ontdek je 25 verschillende grote en kleine zonnewijzers. De route leidt je door gezellige steegjes naar het middeleeuwse stadsplein. Hier geniet je naast de vele terrasjes ook van de architectonische gebouwen. Een van bezienswaardigheden is het barok Raadhuis en de middeleeuwse versterkingswerken met de zeven goed behouden gebleven verdedigingstorens.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Raadhuis Röttingen

Op de historische Marktplatz van Röttingen is het barokke Raadhuis gevestigd. Dit gebouw dateert uit 1750 en is met name indrukwekkend vanwege het brede, gewelfde portaal op de begane grond welke bekroond is met het wapen van Prins Bisschop Karl-Phillipp von Greiffenclau.

Raadhuis Röttingen

Kasteel Brattenstein

Kasteel Brattenstein is vermoedelijk gebouwd in de 12e - 13e eeuw. Daarna werd het kasteel verkocht aan het klooster van Würzburg en vanaf de negentiende eeuw behoort het kasteel tot de deelstaat Beieren. Sinds 1984 vormt de binnenplaats van het kasteel het decor van het Frankische Festival van Röttingen iedere zomer. Tijdens het openluchttheater zijn er verschillende artiesten, acteurs en zangers die mooie voorstellingen laten zien. Daarnaast bevindt zich bij Kasteel Brattenstein ook een wijnmuseum en een museumwijngaard ter aanvulling op het museum. In dit gebied werd al in de middeleeuwen wijn verbouwd wat zich over de gehele Franken verspreidde. De wijngaard illustreert de originele manier van wijn verbouwen en wordt met de hand beheert zonder bestrijdingsmiddelen.

Kasteel Brattenstein
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!