Reisinfo Berlijn, Duitsland

De grootste metropool van Duitsland, Berlijn, ligt in het noordoosten tijdens jouw rondreis in Duitsland. Hier vind je de perfecte combinatie van cultuur, historie, ontspanning en recreatie. Naast een aantal top-bezienswaardigheden in het bruisende stadscentrum, vind je daarbuiten diverse parken en meren die voor de nodige afwisseling zorgen.

Berlijn, Duitsland
Berlijn, Duitsland

Dat Berlijn een vrij turbulente rol gespeeld heeft in de geschiedenis is overal in de stad terug te vinden. Een van de belangrijkste bouwwerken die hieraan doet herinneren is de Berlijnse Muur, die bijna dertig jaar lang zorgde voor een verdeling van de stad in Oost- en West-Berlijn. Een andere bezienswaardigheid is de Brandenburger Tor. Dit is de enige bewaard gebleven stadspoort en was vroeger de stadsgrens van het centrum. De Reichstag aan de Platz der Republiek is oorspronkelijk in eclectische stijl ontworpen maar raakte in 1933 zwaar beschadigd. Toen in 1990 werd besloten het Duitse parlement definitief in Berlijn te vestigen, werd het gebouw ondervonden aan een jarenlange verbouwing. De combinatie van de nieuwe en oude architectuur wordt gezien als een voorbeeld van postmodernisme.

Een stukje verrassend Berlijn kom je tegen in de verschillende stadsdelen en buurten van de stad. De schilderachtige gemeente Spandau, in het westen van Berlijn is gelegen aan het groen en is rijk aan een historisch centrum, karakteristieke meren en rivierstranden en is perfect voor fietsers en wandelaars. Verder naar het noorden vind je in de gemeente Reinickendorf een kleurrijke mix van luxe herenhuizen, arbeiderswijken, bruisende industriële locaties en rustige recreatiegebieden. De voormalige arbeiderswijk Lichtenberg in het oosten is nu een hippe, snelgroeiende wijk met charmante oude industriële gebouwen en populair onder creatieven en jonge gezinnen. De westelijke gemeenten van Berlijn worden uiteenlopend getypeerd door het groene landschap en de vele meren. Van luxe herenhuizen in Steglitz-Zehlendorf, idyllische dorpjes in Neuköln tot de outdoor gemeente Treptow-Köpenick.

Rondreizen door Berlijn, Duitsland

Een aantal van onze rondreizen voeren je door Berlijn en omstreken. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

De Nostalgische DDR route is een unieke rondreis door voormalig Oost-Duitsland, waarbij je een stap terug doet in de tijd van het IJzeren Gordijn. Via historische steden, indrukwekkende overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en bijzondere natuurgebieden ga je op onderzoek naar het heden en verleden van de oude DDR.

DresdenSächsische SchweizMcRent camperBerlijnse Muur

Met je eigen auto reis je via Berlijn op de heenweg en Dresden op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

ToruńOude markt PoznanDresdenBerlijn

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!