Reisinfo Berlijn, Duitsland

Reichstag Berlijn De grootste metropool van Duitsland, Berlijn, ligt in het noordoosten van het land. Hier vind je de perfecte combinatie van cultuur, historie, ontspanning en recreatie. Naast een aantal top-bezienswaardigheden in het bruisende stadscentrum, vind je daarbuiten diverse parken en meren die voor de nodige afwisseling zorgen.

Dat Berlijn een vrij turbulente rol gespeeld heeft in de geschiedenis is overal in de stad terug te vinden. Een van de belangrijkste bouwwerken die hieraan doet herinneren is de Berlijnse Muur, die bijna dertig jaar lang zorgde voor een verdeling van de stad in Oost- en West-Berlijn. Een andere bezienswaardigheid is de Brandenburger Tor. Dit is de enige bewaard gebleven stadspoort en was vroeger de stadsgrens van het centrum. Het Reichstag aan de Platz der Republiek is oorspronkelijk in eclectische stijl ontworpen maar raakte in 1933 zwaar beschadigd. Toen in 1990 werd besloten het Duitse parlement definitief in Berlijn te vestigen, werd het gebouw ondervonden aan een jarenlange verbouwing. De combinatie van de nieuwe en oude architectuur wordt gezien als een voorbeeld van postmodernisme.

Een stukje verrassend Berlijn kom je tegen in de verschillende stadsdelen en buurten van de stad. De schilderachtige gemeente Spandau, in het westen van Berlijn is gelegen aan het groen en is rijk aan een historisch centrum, karakteristieke meren en rivierstranden en is perfect voor fietsers en wandelaars. Verder naar het noorden vind je in de gemeente Reinickendorf een kleurrijke mix van luxe herenhuizen, arbeiderswijken, bruisende industriële locaties en rustige recreatiegebieden. De voormalige arbeiderswijk Lichtenberg in het oosten is nu een hippe, snelgroeiende wijk met charmante oude industriële gebouwen en populair onder creatieven en jonge gezinnen. De westelijke gemeenten van Berlijn worden uiteenlopend getypeerd door het groene landschap en de vele meren. Van luxe herenhuizen in Steglitz-Zehlendorf, idyllische dorpjes in Neuköln tot de outdoor gemeente Treptow-Köpenick.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan