Reisinfo Bremen, Duitsland

Stop tijdens je rondreis in Duitsland in de regio Bremen. De kleinste deelstaat van Duitsland wordt gevormd door Bremen en Bremerhaven in het noorden van Duitsland. De charismatische oude Hanzestad Bremen heeft een bruisend stadshart met veel historische gebouwen, waarvan een aantal tot UNESCO Werelderfgoed behoren. Ten noorden van Bremen, direct aan de Noordzee, ligt Bremerhaven. Begin negentiende eeuw was dit een belangrijke havenplaats. Tegenwoordig wordt de haven veel gebruikt voor in- en export van voertuigen.

Bremen, Duitsland
Bremen, Duitsland

Het charmante stadscentrum van Bremen is overzichtelijk en makkelijk lopend te ontdekken. Rondom het marktplein vind je een aantal historische gebouwen, zoals het stadhuis dat tot UNESCO Werelderfgoed behoort. In de kelder van het stadhuis wordt het oudste wijnvat van Duitsland uit 1635 bewaard. Een ander stukje werelderfgoed is het Rolandstandbeeld. Het symbool voor stedelijke vrijheid en vrijheid van handelsrechten. Bremen is ook de stad voor de ruimtevaart- en luchtvaartindustrie. De op een na grootste Airbus locatie is hier gevestigd, waar onder andere onderzoek gedaan wordt voor het ISS. In het naastgelegen Airbus Space centrum leer je alles over de wereld van de ruimtevaart.

Bremen is gevestigd aan de Weser, een rivier die begint in het zuiden van Duitsland en bij Bremerhaven uitmondt in de Noordzee. De promenade van Bremen biedt een aantal gezellige restaurants en bars om onder het genot van een goed glas wijn te genieten van de ondergaande zon en uitzicht op de Weser. In de haven van Bremerhaven ligt de onderzeeboot Wilhelm Bauer (type XXI U-boot) uit 1945 van de Duitse marine. De onderzeeboot is nooit ingezet en is moedwillig tot zinken gebracht door de bemanning aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig dient de 76 meter lange onderzeeboot als museum.

Rondreizen door Bremen, Duitsland

Een aantal van onze rondreizen brengt je naar Bremen en omstreken. Sommige reizen hebben Bremen als vertrekpunt: handig als je bijvoorbeeld richting het noorden wil en met een camper wil reizen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis Denemarken Doen

Op je reis door Denemarken kun je natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken, maar je kunt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland ontdekken. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur.

Nationaal Park VadehavetKopenhagen, havenVrijheid blijheid met je camperKopenhagen, zeemeermin
Rondreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Ballon!