Reisinfo Bremen, Duitsland

Marktplatz Bremen De kleinste deelstaat van Duitsland wordt gevormd door Bremen en Bremerhaven in het noorden van Duitsland. De charismatische oude Hanzestad Bremen heeft een bruisend stadshart met veel historische gebouwen, waarvan een aantal tot UNESCO Werelderfgoed behoren. Ten noorden van Bremen, direct aan de Noordzee, ligt Bremerhaven. Begin negentiende eeuw was dit een belangrijke havenplaats. Tegenwoordig wordt de haven veel gebruikt voor in- en export van voertuigen.

Het charmante stadscentrum van Bremen is overzichtelijk en makkelijk lopend te ontdekken. Rondom het marktplein vind je een aantal historische gebouwen, zoals het stadhuis dat tot UNESCO Werelderfgoed behoort. In de kelder van het stadhuis wordt het oudste wijnvat van Duitsland bewaard uit 1635. Een ander stukje werelderfgoed is het Rolandstandbeeld. Het symbool voor stedelijke vrijheid en vrijheid van handelsrechten. Bremen is ook de stad voor de ruimtevaart- en luchtvaartindustrie. De op een na grootste Airbus locatie is hier gevestigd, waar onder ander onderzoek gedaan wordt voor het ISS. In het naast gelegen Airbus Space centrum leer je alles over de wereld van de ruimtevaart.

Bremen is gevestigd aan de Weser, een rivier die begint in het zuiden van Duitsland en bij Bremerhaven uitmondt in de Noordzee. De promenade van Bremen biedt een aantal gezellige restaurants en bars om onder het genot van een goed glas wijn te genieten van de ondergaande zon en uitzicht op de Weser. In de haven van Bremerhaven ligt de onderzeeboot Wilhelm Bauer (type XXI U-boot) uit 1945 van de Duitse marine. De onderzeeboot is nooit ingezet en is moedwillig tot zinken gebracht door de bemanning aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig dient de 76 meter lange onderzeeboot als museum.