Reisinfo Hamburg, Duitsland

Hamburg stelt zichzelf vrij onbescheiden voor als de toegangspoort tot de wereld. De stad is de op een na grootste van Duitsland en heeft de grootste haven van het land. Hamburg is hierdoor het centrum van de internationale handel en een van de rijkste Duitse steden met een maritieme geest. Door de hele stad heen vind je de geschiedenis van de stad en elementen die verwijzen naar de haven terug. De stad is hip en bruisend en een prachtige mix van een weerspiegeling van de geschiedenis en het hypermoderne heden.

Hamburg, Duitsland
Hamburg, Duitsland

Naast de haven en de handel kent de stad een rijke muziekgeschiedenis. Gustav Mahler regisseerde de 330 jaar oude staatsopera van de stad en Johannes Brahms en Felix Mendelssohn werden in Hamburg geboren. En dan is er de Elbphilharmonie. Een voormalig pakhuis diende als basis van de architectonisch gedurfde concertzaal en speelruimte. Pritzker-prijswinnende architecten Herzog en De Meuron verzorgden het ontwerp. Je betreedt het gebouw via Europa’s langste roltrap en komt uit op het balkon met een geweldig uitzicht over de stad en de haven. Een andere unieke ervaring heb je in Übel und Gefährlich: een voormalig bunker uit de Tweede Wereldoorlog die is omgebouwd tot nachtclub. Het succesverhaal van de Beatles kent ook zijn oorsprong in Hamburg. Zij traden op in de Grosse Freiheit, de meest beroemde zijstraat van de Reeperbahn – de rosse buurt van Hamburg en dé uitgaansstraat van de stad. Het Beatles monument herinnert aan deze tijd.

Hamburg draait om het goede leven: lokale specialiteiten worden gekoesterd en gecombineerd met gastronomische trends. De stad is gevuld met stijlvolle cocktailbars, clubs en pubs, die ieder de identiteit van de buurt waarin ze gevestigd zijn weerspiegelen en definiëren.

Rondreizen door Hamburg, Duitsland

Onderstaande reis bevat de stad Hamburg. Pas alvast een paar dingen aan en maak jouw rondreis door Duitsland helemaal op maat. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Van Hanzesteden Hamburg en Rostock tot Unesco werelderfgoed-stad Stralsund, geen highlight wordt overgeslagen in deze historische Hanzeroute door Noord-Duitsland. De rondreis combineert middeleeuwse steden met vakwerkhuizen, pleinen en steegjes met het unieke vakantie-eiland Rügen in de Oostzee. De route start in Bremen of Rügen, maar via onze routeplanner kun je deze reis ook gemakkelijk starten in Nederland. Combineer deze route bijvoorbeeld met Hanzesteden Zwolle en Deventer en kom meer te weten over deze succesvolle handelsmonopolie uit de middeleeuwen.

RügenHamburgBremenRostock
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!