Reisinfo Hessen, Duitsland

De regio Hessen in het midden van Duitsland biedt een breed scala aan cultuur, natuur, bezienswaardigheden en evenementen. Het landschap van de elf regio’s van Hessen wordt getypeerd door oude beukenbossen, boomgaarden, merkwaardige vulkanische landschappen, idyllische heuvels en romantische rivierlandschappen. De vele in stand gehouden tradities van de inwoners van deze regio maken het een feestje om Hessen te bezoeken. Tot de lokale delicatessen behoren de ‘Ahle’ worst, de appel en de rode Riesling.

Frankfurt, Duitsland
Wiesbaden, Duitsland

De elegante hoofdstad Wiesbaden wordt gekenmerkt door haar brede, met bomen omringde boulevards en thermale baden. Voor een culinair hoogstandje bezoek je de grootste stad van de regio Frankfurt am Main. In de buurt van Wetzlar en Marburg ontdek je sprookjesachtige vakwerkhuizen, waaronder het ridderkasteel in Weidelsburg waar de gebroeders Grimm in 1841 verbleven. Darmstadt wordt overheerst door prachtige gebouwen in Art Nouveau stijl, terwijl de stad Fulda juist overloopt van de barokke gebouwen. Hessen is ook rijk aan koninklijke paleizen, uitgestrekte wijnvelden en vele internationaal geprezen kunsttentoonstellingen en muziekgala’s.

De natuurlijke ligging van deze regio biedt daarnaast ook een aantal spa- en kuuroorden, thermale bronnen en recreatiegebieden. Je vindt de beste thermen in het gebied tussen Odenwald en het nationale park Kellerwald-Edersee en tussen Rheingau en de Rhön. Het nationale park Kellerwald-Edersee behoort sinds 2011 tot UNESCO Werelderfgoed, vanwege het oudst oorspronkelijke beukenbos van Duitsland.

Ballon!