Fulda, Hessen

Fulda Op zo'n anderhalf uur rijden vanaf Frankfurt ligt het barokstadje Fulda. Overal in de stad is de geschiedenis van deze in 744 gestichte stad nog tastbaar, waaronder de romaanse Michaelskerk uit 818. Maar de echte blikvangers zijn vooral de grote dom uit de achttiende eeuw en het barokke Stadtschloss daar tegenover. Veel van de oude gebouwen zijn nog in gebruik en vrij toegankelijk en veel reizigers bezoeken Fulda dan ook wegens het uitgebreide culturele aanbod.

Bezienswaardigheden & activiteiten

De dom van Fulda

De barokke, achttiende-eeuwse dom van Fulda is het absolute hoogtepunt van je bezoek aan deze stad. Bewonder het pracht en praal aan de binnenkant van deze kathedraal of bezoek het graf van Sint-Bonifatius, de architect van het christelijke West-Europa die in 754 in Dokkum werd vermoord.

De Dom Fulda

Stadtschloss

Een ander absoluut barok hoogtepunt is het kasteel tegenover de dom van Fulda. Het kasteel was het thuis van meerdere beroemde inwoners, waaronder Willem Frederik van Oranje. Het Stadtschloss beschikt tot op de dag van vandaag over een indrukwekkende collectie kunst en fonkelend, intacte vertrekken.

Stadtschloss, Fulda

Schlossgarten

Aan het Stadtschloss grenzen de tuinen van het kasteel, een groene oase in de stad. In deze tuinen ligt de oranjerie, wederom een geweldig staaltje barokarchitectuur en voor de geschiedenisliefhebbers zeker een bezoek waard. Als je hier echt niet meer weg te slaan bent, hebben we goed nieuws: aan de tuinen grenst een prachtig hotel.

Schlossgarten, Fulda

Overige kerken van Fulda

Andere beroemde kerken zijn de romaanse Michaelskerk uit 818 en de roze met wit gepleisterde St. Blasiuskerk. Een echte eye-catcher hier is het prachtig beschilderde plafond.

St.Blasiuskerk in Fulda

Kasteel Fasanerie

De Fasanerie was het zomerverblijf van prins Willem Frederik van Oranje tijdens zijn verblijf in Fulda. Het ligt op een kwartiertje rijden van de stad en het barokslot is te bezoeken als museum, maar er worden ook concerten en theatervoorstellingen gegeven. Voor de kleine prinsen en prinsessen zijn er speciale rondleidingen waarin verklede gidsen de leukste sprookjes tot leven laten komen.

Fasanerie vlakbij Fulda
Ballon!