Reisinfo Mecklenburg-Voor-Pommeren, Duitsland

Mecklenburg-Voor-Pommeren Rügen De regio Mecklenburg-Voor-Pommeren is de dunst bevolkte regio van Duitsland en een van de beter bewaarde geheimen van Europa. Al zijn de Duitsers natuurlijk goed op de hoogte en trekken zij in de zomer graag naar de kust met zijn schone stranden. De hoofdstad van de regio is de stad Schwerin, maar Rostock is de grootste stad in de regio.

Mecklenburg-Voor-Pommeren bevat een wateroppervlak van 130.000 hectare en is daarmee de waterrijkste regio van Duitsland. Het meest bezocht zijn drie zeer groene eilanden in de Oostzee. Het grootste eiland Rügen is de perfecte plek om tot rust te komen. Door de compactheid van het eiland is het erg geschikt om per fiets te ontdekken. Hoogtepunt van je bezoek aan Rügen is Nationaal Park Jasmund. De combinatie van de hoge krijtkust en de 700 jaar oude beukenbossen zijn adembenemend. Een hangbrug verbindt het eiland met de vaste wal in het chique Stralsund.

Het eiland Hiddensee (eigenlijk het enige echte eiland) kun je alleen per boot bereiken en is autovrij. De prachtige natuur is het perfecte decor voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Beroemd schrijver Gerhart Haputmann ligt op het eiland begraven. Hij is een van de vele kunstenaars die graag op het eiland verbleef.

Het eiland Usedom wordt door Duitsland gedeeld met Polen en is populair onder gezinnen. Het eiland wordt gekenmerkt door de Bäderarchitectuur die je voornamelijk herkent aan het witte houtsnijwerk. Keizer Wilhelm II reisde in het verleden graag naar Usedom en hierdoor zijn er nog altijd een aantal badplaatsen die de eretitel Keizersbaden mogen dragen.

Een ander hoogtepunt is de gracieuze universiteitsstad Greifswald, waar veel middeleeuwse architectuur bewaard is gebleven, net als in Wismar.