Reisinfo Nedersaksen, Duitsland

Van zeehonden spotten op de Waddenzee en struinen over de Lüneburger Heide tot het bezoeken van het culturele hart van Hannover. De deelstaat Nedersaksen in het noordwesten van Duitsland is veelzijdig, verrassend en uitermate geschikt voor familievakanties. Het landschap in het noorden en westen van Nedersaksen is erg vlak, waarvan delen onder zeeniveau liggen. Alleen in het uiterste zuiden en ten oosten van Hannover vind je meer heuvelachtig landschap.

Hannover, Duitsland
Lüneburger, Duitsland

De Duitse Waddeneilanden zijn via verschillende plekken vanaf het vaste land te bereiken. De eilanden worden ook wel gezien als kuuroorden, vanwege de pollenarme en zuurstofrijke zeelucht en het mineraalrijke zeewater. Nedersaksen is het voormalig leefgebied van het trechterbekervolk, die de hunebedden achterlieten in de omgeving Friesland (NL), Drenthe (NL) en Nedersaksen. Vele hunebedden zijn verwoest, maar er zijn er ook honderden bewaard gebleven waaronder in Emsland.

In het oosten vind je het biosfeerreservaat Nedersaksen Elbtalaue. Dit waterrijke gebied met prachtige kleurrijke weiden is het leefgebied van veel watervogels en andere zoogdieren. Het gebied is uitermate geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers.

Hannover werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest en na de oorlog werd de stad het boegbeeld van moderne kunst en architectuur. Van de historische oude stad zijn enkele oude vakwerkhuizen bewaard gebleven. In de oude stadswijk rondom de Marktkerk en het oude stadhuis krijg je een goed beeld hoe Hannover en vroeger uitzag. Een van de pronkstukken van de stad is het nieuwe raadhuis, in het zuiden van het stadscentrum. Het prachtige kasteelachtige bouwwerk in eclectische bouwstijl heeft een prachtige koepel met observatieplatform en is bijna 98 meter hoog. Het centrum van Hannover is goed te combineren met een stukje ontspanning op en rond het water. De Maschsee, in het zuiden van de stad, biedt watervertier voor het hele gezin en wordt omringd door veel groen. Ten zuiden van Hannover ligt Goslar, in natuurgebied de Harz. De stad staat bekend om het prachtige oude centrum, waar een groot deel van de middeleeuwse muur en poorten nog intact is.

Rondreizen door Nedersaksen, Duitsland

Een aantal van onze rondreizen combineert goed met deze regio in Noord-Duitsland In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis Nostalgische DDR

De Nostalgische DDR route is een unieke rondreis door voormalig Oost-Duitsland, waarbij je een stap terug doet in de tijd van het IJzeren Gordijn. Via historische steden, indrukwekkende overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en bijzondere natuurgebieden ga je op onderzoek naar het heden en verleden van de oude DDR.

DresdenSächsische SchweizMcRent camperBerlijnse Muur
Ballon!