Bad Bentheim, Nedersaksen

Bad Bentheim Onderweg op reis door Duitsland is Bad Bentheim een leuke eerste stop. Slenter door de oude stad of verken de omgeving op de fiets. Net als Nederland is het landschap hier vrij vlak en kom je onderweg oude windmolens tegen. In Gildehaus staat de oude Ostmühle. In deze gerestaureerde torenmolen wordt regelmatig graan gemalen dat meteen tot vers brood verwerkt wordt. Met de speciale 'Fietsenbus' kun je alle uithoeken van het graafschap Bentheim verkennen op je tweewieler.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Burg Bentheim

Midden in een onmiskenbaar Nederlands steekt de oude burcht van Bad Bentheim boven de stad uit. Deze stoere, ommuurde burcht stamt uit de elfde eeuw en bestaat uit middeleeuwse gebouwen met indrukwekkende poorten en een donjon. Een deel van het kasteel is bewoond, maar je kunt genoeg interessante vertrekken en torens ontdekken die opengesteld zijn voor het publiek.

Bad Bentheim

Kurpark en Bentheimer Mineral Therme

De naam zegt het al, Bad Bentheim is een kuuroord. Het Kurpark werd al in de negentiende eeuw aangelegd om te genieten van de gezonde frisse lucht. Wandel door de mooi aangelegde tuinen, die er in elk jaargetijde weer anders uit zien. Midden in het kuurpark ligt het Kurbad. Je kunt het hele jaar door genieten in het bronwater in het buiten- en binnenbad. Verder zijn er bubbelbaden, rustbaden, een saunacomplex en een bad om baantjes te trekken.

Bad Bentheim

Omgeving

Bentheimer Wald

Bad Bentheim

Ostmühle Gildehaus

Bad Bentheim

Fietsenbus Grafschaft Bentheim

Bad Bentheim
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!