Bad Bentheim, Nedersaksen

Bad Bentheim Onderweg op reis door Duitsland is Bad Bentheim een leuke eerste stop. Slenter door de oude stad of verken de omgeving op de fiets. Net als in Nederland is het landschap hier vrij vlak en kom je onderweg oude windmolens tegen. In Gildehaus staat de oude Ostmühle. In deze gerestaureerde torenmolen wordt regelmatig graan gemalen dat meteen tot vers brood verwerkt wordt. Met de speciale 'Fietsenbus' kun je alle uithoeken van het graafschap Bentheim verkennen op je tweewieler.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Burg Bentheim

Midden in een onmiskenbaar Nederlands landschap steekt de oude burcht van Bad Bentheim boven de stad uit. Deze stoere, ommuurde burcht stamt uit de elfde eeuw en bestaat uit middeleeuwse gebouwen met indrukwekkende poorten en een donjon. Een deel van het kasteel is bewoond, maar je kunt genoeg interessante vertrekken en torens ontdekken die opengesteld zijn voor het publiek.

Bad Bentheim

Kurpark en Bentheimer Mineral Therme

De naam zegt het al, Bad Bentheim is een kuuroord. Het Kurpark werd al in de negentiende eeuw aangelegd om te genieten van de gezonde frisse lucht. Wandel door de mooi aangelegde tuinen, die er in elk jaargetijde weer anders uit zien. Midden in het kuurpark ligt het Kurbad. Je kunt het hele jaar door genieten in het bronwater in het buiten- en binnenbad. Verder zijn er bubbelbaden, rustbaden, een saunacomplex en een bad om baantjes te trekken.

Bad Bentheim

Omgeving

Bentheimer Wald

Rond het openluchttheater ligt het Bentheimer Wald, een natuurgebied waar je verschillende wandelingen kunt maken. Er is een speciaal belevenispad voor families met kinderen. De wandelpaden nemen je mee door delen oerbos, langs rotsen van zandsteen, langs rivieren en door heidevelden. Je kunt zelfs helemaal naar het plaatsje Schüttorf wandelen. In de zomer grazen er runderen, geiten en schapen op de open plekken in het bos.

Bad Bentheim

Ostmühle Gildehaus

In het nabijgelegen Gildehaus staat nog een oude graanmolen die rond 1750 gebouwd is. Hij ligt op een heuvel die zichtbaar boven het verder vlakke landschap uitsteekt. Sinds 1986 wordt de molen weer regelmatig door hobbymolenaars gebruikt. Op molendagen kun je deze molen dan ook in werking zien. In de zomer kun je de molen elk weekend bezoeken.

Bad Bentheim

Fietsenbus Grafschaft Bentheim

Wanneer je met de fiets op pad wilt gaan is Grafschaft Bentheim een mooie stop om een dag te fietsen. In de zomermaanden is de reguliere bus voorzien van een aanhanger voor je tweewieler. Stap bij je gewenste halte uit en fiets terug naar je hotel. Grafschaft Bentheim heeft talloze fietsroutes. Onderweg kom je oude molens tegen, leuke dorpjes, bossen en zelfs overblijfselen uit de prehistorie.

Bad Bentheim
Ballon!