Attendorn, Noordrijn-Westfalen

Attendorn Hanzestad Attendorn ligt in het welbekende Sauerland in de regio Noordrijn-Westfalen. Het natuurschoon en de historische stadjes trekken jaarlijks vele bezoekers naar Sauerland. Attendorn is geen uitzondering hierop door de mooie omgeving en talloze wandel-en fiets mogelijkheden. De Attagrot met haar prachtige druipsteenformaties is een absoluut hoogtepunt en mag dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan de stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Attagrot

Een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan Attendorn is de Attagrot. De Attagrot werd in 1907 per toeval ontdekt en behoort nu tot een van de mooiste en grootste druipsteengrotten die Duitsland rijk is. Met een lengte van 6670 meter, waarvan ongeveer 1800 meter voor bezoekers opengesteld zijn, vind je hier de meest bijzondere kalksteenformaties. Van stalagmieten en stalactieten tot enorme kalksteengordijnen. De rondleiding door de grot duurt ongeveer 40 minuten en is heel goed toegankelijk met een aangelegd wandelpad en trappen. Er is ook een winkeltje waar je mineralen kan kopen.

Attagrot, Attendorn

Biggesee

Ten westen van Attendorn ligt de Biggesee, een groot kunstmatig stuwmeer in een prachtige rustige omgeving. Je kan in de buurt van het meer uitstekend wandelen en fietsen en op het meer diverse watersporten beoefenen. Er zijn verschillende strandjes zodat je met mooi weer lekker kan zonnebaden en zwemmen. Breng ook een bezoekje aan het nieuwe uitzichtplatform de Biggeblick dat op 90 meter hoogte ligt en je een panoramisch uitzicht over de Biggesee geeft. In de avond is het platform sfeervol verlicht en kan je van de zonsondergang genieten.

Biggesee, Attendorn

St. Johannes baptistkerk

Middenin de binnenstad staat de parochiekerk St. Johannes Baptist, die ook wel de Dom van Sauerland wordt genoemd. De kerk met een toren uit 1230 steekt boven de andere gebouwen uit en is daarmee ook het symbool van Attendorn.

St. Johannes Baptistkerk, Attendorn

Het Südsauerlandmuseum

Het Südsauerlandmuseum, een museum voor kunst en culturele geschiedenis, bevindt zich in het veertiende eeuwse oude stadhuis. Er zijn tentoonstellingen over elf thema's waaronder een natuurhistorisch thema dat informatie geeft over de ijstijd in het huidige Sauerland, maar ook thema's over oude ambachten, de geschiedenis van Attendorn.

Südsauerlandmuseum, Attendorn

Burcht Schnellenberg

Op minder dan tien minuten van Attendorn ligt het historische kasteel Schnellenberg. Het is een van de best bewaarde kastelen in Sauerland. Hoewel het tegenwoordig een luxe hotel is waar je fantastisch kunt overnachten, zijn er talloze wandelingen in de omgeving te doen en is het kasteel zelf ook het bewonderen waard.

Burcht Schnellenberg, Attendorn

Omgeving

Panorama Park

Dit grote avonturenpark is een combinatie van een dierentuin en pretpark. Je vindt hier grote trampolines, enorme glijbanen, een doolhof, piratenland en een rodelbaan. Het is eigenlijk gewoon één grote speeltuin voor de gehele familie.

Panoramo Park, Attendorn
Ballon!