Brilon, Duitsland

Brilon Brilon is een sfeervol stadje dat stamt uit 1250 en behoort tot een van de belangrijkste Hanzesteden in Westfalen. Aan het oude marktplein staat één van de oudste stadhuizen in Duitsland. Centraal op het marktplein staat de Petrusbrun, een prachtige fontein die door de lokale bevolking "Kump" genoemd wordt. De van oorsprong traditionele gebruiken, zoals de schuttersfeesten en het winterse klokkenluiden "Schneeläuten" worden nog steeds in ere gehouden. De omliggende kleine en charmante vakwerkdorpjes die tot Brilon behoren, zijn zeker de moeite waard om te ontdekken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stadhuis Brilon

Het stadhuis met een prachtige gevel in barokstijl behoort tot een van de oudste raadhuizen in Duitsland. Als voormalig gildehuis fungeerde deze locatie als handelsplaats waar diensten en goederen werden aangeboden door kooplui, handwerkers en winkeliers. Het naastgelegen Hans Hövener Museum dateert uit 1803 en biedt een kijkje in het leven dan de welgestelde familie Hövener. De stadspoort das 'Derker Tor' herinnert aan de vestingmuur die rond Brilon lag.

Stadhuis, Brilon

Kirche St. Petrus und Andreas

In het centrum van Brilon vormt de imposante westtoren het herkenningspunt van de parochiekerk St. Petrus en Andreas. In de kerk zijn schilderijen uit de 14e eeuw te bewonderen en een met koper vergulde Pankratiuskruis uit ca 1100.

Kirche St. Petrus und Andreas, Brilon

Nikolaikerk

Aan de Kapellenstrasse bevindt zich de Nikolaikirche en deze kerk is herkenbaar aan de gepleisterde muren en gebogen gevel. Het is een van de laatst bewaard gebleven gebouwen in Westfalen in de laatbarokke en rococostijl. Het hoofdaltaar is een echte blikvanger door de combinatie van architectuur en het dominante olieverfschilderij.

Nikolaikerk, Brilon

Kneipp-spa

Brilon is sinds 2000 een erkend Kneipp-kuuroord. Het kuurpark biedt aantrekkelijke faciliteiten zoals kruidentochten, gezondheidswandelingen door het nieuw ontworpen landschap therapiepad. Een ontspanningscentrum biedt onder begeleiding van Kneipp-specialisten een ruime keuze aan therapieën aan.

Kneipp-spa, Brilon

Omgeving

Natuurpark Sauerland- Rothaargebirge

Het natuurpark Sauerland-Rothaargebirge strekt zich uit over een gebied van 3826 vierkante kilometer. Ontstaan in 2015 door samenvoeging van Nationaal Park Homert, Ebbebirge en Rothaarbirge, het is een prachtig natuurgebied dat nu een groot deel van Zuid-Westfalen omvat. De variatie van culturele- en industriële monumenten, natuurlandschap biedt oneindige mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten.

Natuurpark Sauerland- Rothaargebirge, Brilon
Ballon!