Duisburg, Noordrijn-Westfalen

Duisburgf Duisburg is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In geen enkele stad ter wereld heeft de traditionele industrie zich zo vermengd met het hedendaagse toerisme als in Duisburg. Ontdek er de grootste binnenhaven ter wereld, die nog altijd volop in bedrijf is. Bezoek ook zeker het Landschapspark Duisburg-Noord en de Heinrich-Hildebrand-Höhe. Deze twee plaatsen nemen je mee terug naar de vroegere industriestad Duisburg.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Binnenhaven

De binnenhaven van Duisburg is de grootste binnenhaven ter wereld. Bekijk er de gigantische schepen, die goederen komen laden of lossen. Ook is een rondvaart door de binnenhaven mogelijk. Bij zo’n rondvaart leer je alles over de haven van Duisburg. Als je nog meer wil weten over de binnenhaven, is een bezoek aan het Binnenschiftfahrtmuseum een bezoekje waard. Het bijzondere aan het museum is dat het gevestigd is in een oud zwembad. Hier ligt de Oscar Huber, een museumboot, zodat je het schip van binnen kunt bekijken.

Haven, Duisburg

Landschapspark Duisburg-Noord

Eén van de gezichtsbepalende plaatsen van Duisburg is het Landschapspark Duisburg-Noord. Dit park was vroeger een ijzersmelterij en strekt zich uit over een oppervlakte van 180 hectare. Bezoekers kunnen er wandelen, sporten en cultuursnuiven. Zo heb je een fantastisch uitzicht over het park vanaf het platform van hoogoven 5 en is de ertsbunkerinstallatie omgebouwd tot klimroute. Daarnaast vinden er tussen de hoogovens regelmatig evenementen plaats, zoals concerten, lezingen en filmvoorstellingen.

Landschapspark, Duisburg

Heinrich-Hildebrand-Höhe

De Heinrich-Hildebrand-Höhe is een oude slakkenberg in Duisburg. Slakkenbergen zijn kunstmatige heuvels die ontstaan zijn door een ophoping van mijnresten. In de omgeving van Duisburg vind je er verschillende maar de Heinrich-Hildebrand-Höhe is een geval apart. Deze slakkenberg wordt namelijk gekenmerkt door het kunstwerk Tiger and Turtle. Deze bewandelbare sculptuur laat je lopen over een soort achtbaan. Een fascinerende ervaring, die je niet wilt missen bij je bezoek aan Duisburg.

Tiger and Turtle achtbaan, Duisburg

MKM Museum Küppersmühle

Het MKM Museum Küppersmühle is een museum voor moderne kunst in Duisburg. Voor liefhebbers van hedendaagse kunst is dit enorme museum een paradijs. In dit museum kun je zo’n 1.500 fascinerende kunstwerken uit de na-oorlogse periode tot nu bewonderen. Ook van buiten is het museumgebouw kenmerkend, het is namelijk gevestigd in een oud maalbedrijf.

Museum Küppersmühle, Duisburg

Dierentuin Duisburg

De dierentuin van Duisburg is een grote, populaire dierentuin. En dat is niet voor niets het geval. De dierentuin heeft een modern aquarium met dolfijnen en je kunt er onder andere koala’s, olifanten en leeuwen bezoeken. Je bent wel een dagje zoet met het bekijken van alle bewoners van de dierentuin, er leven namelijk meer dan 5000 dieren van over de hele wereld.

Dierentuin, Duisburg

Omgeving

Movie Park Germany

Vlakbij de Duits plaats Bottrop ligt het populaire Movie Park Germany. Veel mensen kennen het park nog van de oude naam, Warner Brothers Movie World. Het thema in het park is de filmwereld, dit zie je overal terug komen, bij de attracties maar ook bij de themagebieden waar je doorheen loopt. De attracties zijn geschikt voor iedereen, jong en oud. Er zijn bootjes van Spongebob, een wildwaterbaan van Ice Age, een achtbaan van Star Trek en nog veel meer. Vergeet ook niet om één van de shows bij te wonen of om op de foto te gaan met de TV figuren die door het park rondlopen.

Movie Park Germany, Bottrop

Indoor skihal Bottrop

In de Indoor skihal van Bottrop kan je skiën op de langste indoorpiste ter wereld. De hotelketen Van der Valk is sinds 2004 de eigenaar van deze indoor skihal en heeft het all-inclusive concept toegevoegd. Een dag lang plezier inclusief skimateriaal, eten en drinken. Naast skiën kan je hier veel meer doen, waaronder indoor skydiving, air jumpen en er is een rodelbaan. Na al die activiteiten is het heerlijk om te genieten van een lekker drankje in de biergarten van het complex. Deze biergarten bevindt zich op hoogte waar je een mooi uitzicht hebt over het groene Ruhrgebied. Het is tevens de startplek van de rodelbaan. Kortom je kan je een hele dag vermaken hier in Bottrop.

Indoor skibaan Oberhausen

Vervoer

Duisburg ligt vlakbij de Nederlandse grens en is dan ook goed bereikbaar. Vanuit Eindhoven ben je er met de auto in ruim een uur en ga je nog wat verder naar het oosten van ons land, dan wordt de reistijd alleen maar korter. Ook met de trein en met de bus is Duisburg goed te bereiken vanuit Nederland.

Eenmaal in Duisburg is het niet al te moeilijk om je van A naar B te verplaatsen. In het bruisende centrum kun je veel te voet doen. Wil je bezienswaardigheden bezoeken die wat meer aan de rand liggen, dan is het openbaar vervoer een goed alternatief. Net als in de rest van Duitsland is het openbaar vervoer goed geregeld in Duisburg. Er liggen meerdere treinstations in de stad en bovendien is er een uitgebreid netwerk van bussen, metro’s en trams. Zo kom je heel gemakkelijk bij de bezienswaardigheden die je graag wilt zien.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!