Mörsdorf, Rijnland-Palts

Mörsdorf ligt in een prachtige groene omgeving Mörsdorf is een klein plaatsje in de deelstaat Rijnland-Palts. Het dorp ligt midden in een prachtige, groene omgeving en is daardoor een ideale bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. De grootste trekpleister in de omgeving is de Geierlay: een hangbrug op honderd meter boven het Mörsdorfer Bachtal.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Hangbrug Geierlay

De Geierlay hangbrug is de op een na langste en meest spectaculaire hangbrug van Duitsland. De brug is 360 meter lang en hangt op honderd meter boven het Mörsdorfer Bachtal. In mei 2015 werd begonnen met de bouw van de brug, die in oktober werd geopend. De Geierlay is gebouwd naar het voorbeeld van Nepalese hangbruggen en hangt tussen twee bruggenhoofden. De naam is een verwijzing naar het grondgebied en is gekozen door middel van een wedstrijd onder de bewoners van de regio. De brug is het hele jaar door vrij toegankelijk en ieder seizoen zorgt voor een uniek uitzicht.

Hangbrug Geierlay, Morsdorf

Geierlayschleife

De Geierlayschleife is een wandelroute van ongeveer 6,5 kilometer lang in de omgeving van de hangbrug Geierlay. Je loopt over de Geierlay, maar, ook heel erg indrukwekkend, er onderdoor. Verder bewandel je ook een stukje van de Saar-Hunsrück-Steig. De route neemt je verder mee door de bosrijke omgeving van het Mörsdorfer Bachtal waar tussen de vele bomen verschillende paddenstoelsoorten groeien. In de route zit een kleine klim, maar deze is goed begaanbaar en er hangt een ketting voor extra houvast.

Geierlayschleife hangbrug

Burcht Balduinseck

In de buurt van Mörsdorf staat de burcht Balduinseck. De burcht werd in 1325 door aartsbisschop von Trier gebouwd om het territorium te beschermen tegen de burcht van Kastellaun. De aartsbisschop zou zich bij de bouw vooral hebben laten inspireren door Franse donjon-burchten. In 1780 stond de burcht er vervallen bij. Van 2009 tot 2014 is de burcht gerenoveerd. De buitenmuren van de 18 meter hoge woontoren bleven bewaard, net als de negen nog aanwezige schoorstenen, resten van het stucwerk en de wenteltrap die over vier verdiepingen verdeeld is.

Burcht Balduinseck Morsdorf

Dieren-avonturenpark Bell

In het park vind je onder andere Siberische tijgers, Husky’s, reptielen, bos- en boerderijdieren, een kinderboerderij en een speeltuin. Daarnaast zijn er iedere dag verschillende evenementen waar je van alles kunt leren over de dierenwereld. Denk hierbij aan thema’s als hondentraining, reptielen van dichtbij meemaken, bosbewoners, de slimme boerderijdieren, vliegende papegaaien, tijgeractiviteiten en het voeren van de husky’s

Tijger
Ballon!