Reisinfo Saarland, Duitsland

Saarland Hoewel Saarland al ruime tijd tot Duitsland behoort, is de Franse invloed op het gebied duidelijk merkbaar. Je wordt er niet begroet met ‘hallo’, maar met ‘salü’. Dat lijkt natuurlijk erg veel op het Franse ‘salut’. Ook de levensstijl van de Saarlanders komt overeen met die van de Fransen. Er is een grote waardering voor het goede leven: mooie gerechten, goede wijn en een ontspannen levensstijl. Saarvoir vivre wordt het genoemd.

Frankrijk en Duitsland hebben door de jaren heen gestreden om Saarland vanwege de natuurlijke bronnen die het gebied rijk is. Na beide wereldoorlogen eindigde Saarland in Franse handen, maar in beide gevallen werd een referendum georganiseerd waar de inwoners stemden voor terugkeer naar Duitsland.


Langs de rivier de Saar liggen wijngaarden. De wijnen die hier geproduceerd worden, kun je proeven op alle terrassen in de regio. De omgeving is leuk om per boot te ontdekken. Ga mee met een boottocht, of vaar zelf rond met een kano. De Saarschleife is een plek om op je lijstje te zetten. Deze haarspeldbocht in de rivier is omgeven door groen en is een prachtige plek.

Verspreid door de regio vind je veel Romeins erfgoed in de vorm van bijvoorbeeld archeologiepark Villa Borg en Villa Nennig. Ook de voormalig staalfabriek Völklinger Hütte is een bezoek waard. De fabriek is in zijn geheel in originele staat bewaard gebleven en is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Saarbrücken is de hoofdstad van Saarland en staat voornamelijk bekend door de universiteit en kent een mooi oud centrum. Doordat de stad een studentenstad is, hangt er een levendige sfeer.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan