Reisinfo Saksen-Anhalt, Duitsland

Hoewel de regio Saksen-Anhalt nog vrij jong is, kent het een lange en indrukwekkende geschiedenis die je kunt ontdekken tijdens jouw rondreis in Duitsland. Zo was de regio het thuisfront van Duitslands eerste keizer Otto de Grote. Duits protestants theoloog Martin Luther gaf er in de hoofdstad Maagdenburg het startschot voor de Reformatie. Ook woonden componisten Georg Friedrich Händel en Georg Philipp Telemann in de regio.

Harz, Duitsland
Maagdenburg, Duitsland

Tegenwoordig staat de regio bekend om de diverse combinatie van kunst, cultuur en natuur die je er kunt ervaren. Het landschap is divers met zowel vlakke gedeeltes, moerassen, steil beboste hellingen en de mooie rivierdalen van bijvoorbeeld de Elbe en de Saale.

Er wordt veel gewandeld in Saksen-Anhalt. Zo lopen er verschillende pelgrimsroutes door de regio en ook de mysterieuze wandelroutes in de Harz zijn populair. Deze routes staan in het teken van de voormalige hekserij en andere oude sagen en sprookjes die er de ronde doen. Ook vind je hier de langste hangbrug van Duitsland, die de route nog spannender maakt. De 483 meter lange hangbrug Titan-RT loopt over een honderd meter diep ravijn.

Voor de liefhebbers van cultuur is er Bauhausstad Dessau. Deze stad is de geboorteplaats van de wereldberoemde bouwstijl en nergens ter wereld vind je meer van en over deze unieke bouwstijl uit de twintigste eeuw, dan in Dessau. Het is dan ook een waar walhalla voor iedere liefhebber van architectuur en design.

Wijnliefhebbers halen hun hart op in wijnstreek Saale-Unstrut. In de rivierdalen met vol steile terrassen met hierop wijngaarden voelt het mediterraan aan. Er worden in het gebied meer dan dertig druivensoorten geteeld waarvan voornamelijk droge wijnen worden gemaakt.

Rondreizen door Saksen-Anhalt, Duitsland

Het Nationaal Park Harz komt onder meer voor in de route Boheems Paradijs. Is dit niet de rondreis die je in gedachten had? Je kunt met 'bewerk in routeplanner' de hele route aanpassen en plaatsen toevoegen/verwijderen.

Rondreis Boheems Paradijs

Reis met een camper via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in Nationaal Park Hainich.

karlovy varyBoheems Zwitserland TsjechiëPraag Astronomisch UurwerkBoheems Zwitserland Tsjechië
Ballon!