Maagdenburg, Saksen-Anhalt

Dom van Maagdenburg Ontdek de voormalige hanzestad, Maagdenburg. Een stad met een rijke geschiedenis, gekenmerkt door de combinatie van indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, barokke gevels en moderne architectuur. De Dom van Maagdenburg behoort tot een van de grootste en oudste gotische bouwwerken in Duitsland. Loop van de kathedraal richting de monumentale wijk de Altstad en stop onderweg voor een bezoek aan de Groene Citadel, het kleurrijke meesterwerk van de architect Friedensreich Hundertwasser. Op de kleurrijke Alter markt is het eeuwenoude fonkelende standbeeld van de Maagdenburgse Ruiter niet te missen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

De Dom van Maagdenburg

De Dom van Maagdenburg behoort tot een van de oudste gotische bouwwerken in Duitsland, het symbool van de stad. Neem deel aan een rondleiding door deze imposante kathedraal. Bewonder de prachtige lichtinval, de gedetailleerde sculpturen en het bijzondere houtwerk. Achter het altaar en de marmeren preekstoel bevindt zich het graf van keizer Otto I.

Dom van Maagdenburg

Groene Citadel van Hundertwasser

De Groene Citadel behoort tot een van de laatste composities van de kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Het woon- en kantoorgebouw is een kleurrijke bijdrage aan kunst en cultuur van de stad. Slenter langs de winkeltjes op de binnenplaatsen en strijk neer op een van de gezellige terrasjes. Ontdek de expressionistische architectuur, het groene dak, de kleurrijke keramiek en het lijnenspel van het gebouw.

Hundertwasser

Alter Markt

Aan het hoofd van het natuurstenen plein van de Alter markt staat het stadhuis van Magdeburg. Herkenbaar aan de imposante klokkentoren, de bronzen voordeur en het rode dak. Voor het stadhuis staat het standbeeld van de Magdeburger Ruiter, een kopie van het originele beeld uit de dertiende eeuw.

Magdeburger Ruiter

Sint-Johanneskerk

Vlak bij de Alter Markt bevindt zich de Sint-Johanneskerk. Stap even binnen voor de verbazingwekkende glas-in-loodramen. Beklim de 247 treden omhoog en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de toren over Magdeburg.

Sint-Johanneskerk

Elbauenpark

Steek vanuit het centrum van de stad de Elbe over voor een bezoek aan het natuur- en speelpark Elbauenpark. Maak een wandeling langs de ingerichte tuinen en vijvers. In het voorjaar kun je je vergapen aan uitgestrekte bloembedden vol met tulpen. Voor de kinderen is er een ruim aanbod van speeltuinen, een touwenparcours en zelfs een zomerrodelbaan. De Millenium Tower is zeker een bezoek waard en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Elbauenpark

Wasserstrassenkreuz Magdeburg

Ten noordoosten van de stad ligt het waterbouwkundige aquaduct Kanalbruecke Magdeburg. Het waterwegenkruispunt is een onderdeel van de 920 meter lange kanaalbrug en de sluis Hohenwarthe. De imposante scheepslift Schiffshebewerk Rothensee is door de komst van de kanaalbrug overbodig geworden en is nu een industrieel monument.

Wasserstrassenkreuz
Ballon!