Reisinfo Saksen, Duitsland

In Saksen is het genieten van de rijke cultuur, veelzijdige natuur, bruisende steden, fantastische kuuroorden en veel attracties en bezienswaardigheden. Saksen ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Polen, Tsjechië en vier Duitse deelstaten. Het landschap wordt getypeerd door bergland, bossen, heidegebieden en mooie rivierdalen.

Dresden, Duitsland
Görlitz, Duitsland

Dresden, de hoofdstad van Saksen, wordt vanwege haar prachtige gebouwen en vele kunstwerken ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Barokke bouwwerken als de Vrouwenkerk, Semperopera en het Zwingerpaleis behoren tot de pronkstukken van Dresden. Daarnaast vind je in deze stad een van de grootste kunstcollecties van Europa, van Hollandse en Vlaamse meesters tot moderne werken. De stad Leipzig, in het noordwesten van Saksen kent vele bijnamen; muziek- en beurzenstad, heldenstad, stad van de vreedzame revolutie en klein Parijs. In deze dynamische stad, combineer je een dag cultuur snuiven met een prachtige wandel- of fietsroute in het Leipziger Neuseenland, een groot merengebied. In de vele historische stadjes die Saksen rijk is, maak je een reis terug in de tijd. In het stadje Meissen werd het eerste porselein van Europa gemaakt, Zwickau maakte faam met de productie van auto’s (onder andere de bekende Audi Trabant) en in Görlitz vind je zo’n drieduizend officiële monumenten.

Saksen heeft verschillende natuurgebieden met berglandschappen, wijngaarden en heidegebieden. Er loopt een aantal grote wandelroutes door de regio, zoals de Lutherweg Sachsen (550 kilometer) en de Saksische Wijnwandelweg (90 kilometer). Ook per fiets is de regio goed te ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld de historische steden in het oosten van Saksen via de Oberlausitz tour (120 kilometer) of fiets de Muziekantenroute in het Vogtland (115 kilometer). Verrassend zijn de verschillende wintersportgebieden waar je winteractiviteiten voor het gele gezin vindt. Na een actieve dag in de buitenlucht bieden kuuroorden zoals Bad Elster en Bad Schandau de ultieme ontspanning voor lichaam en geest.

Rondreizen door Saksen, Duitsland

De rondreis Nostalgische DDR brengt je gedeeltelijk door Saksen. Bekijk de route hieronder en pas 'm naar wens aan. Via 'bewerk in routeplanner' kun je zelf plaatsen toevoegen en verwijderen.

Rondreis Nostalgische DDR

De Nostalgische DDR route is een unieke rondreis door voormalig Oost-Duitsland, waarbij je een stap terug doet in de tijd van het IJzeren Gordijn. Via historische steden, indrukwekkende overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en bijzondere natuurgebieden ga je op onderzoek naar het heden en verleden van de oude DDR.

DresdenSächsische SchweizMcRent camperBerlijnse Muur
Ballon!