Torgau, Saksen

Rathaus Torgau Het oude stadje Torgau aan de rivier de Elbe heeft een aantal uiteenlopende historische bezienswaardigheden. Om te beginnen het stralend witte kasteel Hartenfels waar je terug in de tijd van de renaissance stapt. Maar ook recentere geschiedenis, bijvoorbeeld het gedenkmonument 'Denkmal der Begegnung'. Op deze plek ontmoetten op 25 april 1945 de Russische en Amerikaanse troepen elkaar. Dit was een belangrijke stap richting het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bezoek het oude centrum, met het gezellige marktplein en sla ook zeker een bezoekje aan de oudste speelgoedwinkel van Duitsland niet over.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kasteel Hartenfels

Dit prachtige renaissancekasteel wordt gesierd door een prachtige, twintig meter hoge, wenteltrap aan het het binnenhof. Het is in de nog altijd kleurrijke tuinen niet moeilijk voor te stellen dat hier vroeger bloedstollende riddertoernooien plaatsvonden. Bijzonder is de kasteelkerk, de oudste protestantse kerk van Europa. De kerk zou nog ingewijd zijn door de beroemde monnik Maarten Luther. Tegenwoordig vind je hier een informatiecentrum over de DDR.

Kasteel Hartenfels,Torgau

Fietsen en wandelen

In de omgeving van Torgau is het fantastisch wandelen en fietsen, alleen al door de prachtige ligging aan de Elbe. De 'Elberadweg' is dan ook uitgeroepen tot de meest geliefde fietsroute van Duitsland. Deze route loopt van de Saksische Schweiz via Dresden omlaag naar het charmante Meissen. Torgau is het eindpunt van de route.

Wandelen en fietsen omgeving Torgau
Ballon!