Nationaal Park Liesjärvi, West-Finland

Liesjarvi Nationaal Park Ontdek een van de oudste Nationale Parken van Finland. Het Nationaal Park Liesjärvi is een verborgen juweel en biedt een uitgestrekt landschap met meren en rijke variatie aan bosgebied. De groene en zanderige strook Elbow Ridge scheidt Lake Elbow en Lake Liesjärvi. Breng een bezoek aan de boerderij van Korteniemi en leer meer over de historie van de oude nederzettingen en de traditionele werkmethoden zoals het verbranden van berken, teer en houtskool.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Boerderij van Korteniemi

Breng een bezoek aan de traditionele boerderij van Kortemieni en leer over de geschiedenis van de oude nederzettingen uit het stenen tijdperk. Maak kennis met de werkmethoden zoals het verbranden van berken, teer en houtskool en het leven te midden van de moerasbossen. De binnenplaats van de Korteniemi boerderij is al meer dan honderd jaar nagenoeg onveranderd. Tijdens de zomer biedt de boerderij onderdak aan Finse paarden, koeien, schapen en klein vee. Op de omringende velden worden oude inheemse plantensoorten geteeld en volgens traditionele werkwijze wordt de rogge met zeisen gesneden en gedorst.

Boerderijen van Korteniemi, Liesjärvi Nationaal Park

Elbow Ridge

Een bijzonder fenomeen om te zien. De Elbow Ridge is de bekendste natuurlijke attractie in het Nationaal Park. Een smalle groene strook vormt de scheiding tussen de meren Lake Elbow en Lake Liesjärvi over een lengte van een kilometer. Op een punt zijn de meren slechts een paar meter van elkaar verwijderd en kun je hier oversteken via een houten brug.

Elbow Ridge, Liesjärvi Nationaal Park

Häme natuurcentrum

Stap het informatiecentrum binnen voor een plattegrond en bekijk de tentoonstelling over het Nationale Park Liesjärvi en de hooglanden van het Häme-meer. Bij het natuurcentrum begint een prachtige wandeltocht die je door het park naar de traditionele boerderij Korteniemi leidt. Ontdek de moerassen, bergkammen, stranden en het prachtige merenlandschap en wandel door de beschermde oerbossen Ahonnoka en Isosaar. Geef je ogen goed de kost, misschien ontdek je tussen de naaldbomen de grijskopspecht of sporen van de vliegende eekhoorn.

Hame natuurcentrum, Liesjärvi Nationaal Park

Wandelingen

Volg de blauwe diamanten van de Pohjantika-tour. De wandelroute van ongeveer vijf kilometer start in Kortemieni en volgt de oever van het meer Liesjärvi naar Pitkäkärk. Geniet van de omgeving en strijk neer op een van de plekken langs de waterkant voor een prachtig uitzicht over het helderblauwe meer. De Hyypiö-route van ongeveer 2,8 kilometer is gemarkeerd met oranje diamanten en leidt richting de Elbow Ridge. Volg het pad dat stijgt naar het uitkijkpunt Hyypiönkallio voor een mooi uitzicht over het meer Tapolanjärvi. Deze route is geschikt voor beginnende wandelaars en gezinnen met kinderen.

Wandelingen, Liesjärvi Nationaal Park
Ballon!