Salla, Lapland

Hangbruggen in Oulanka, Lapland Salla is een klein dorp omgeven door uitgestrekte wildernis. Een groot gedeelte rondom Salla is onbewoond en echt een oase voor de rustzoekers. Kom oog in oog te staan met de rendieren in het Salla Rendier park net buiten het dorp. Op een klein uur rijden bevindt zich het Oulanka Nationaal Park, een van de bekendste Nationale Parken van Finland. Wandel over de metershoge hangbruggen, langs watervallen en ruige rivieren. Genoeg natuur om te verkennen tijdens een bezoek aan Salla.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Salla Museum van oorlog en wederopbouw

Wie interesse heeft in de geschiedenis van dit gebied moet naar het Salla museum van oorlog en wederopbouw gaan. Bekijk de tentoonstelling over de geschiedenis van de gemeente Salla, wat vroeger Kuolajärvi heette. Ook in Salla was de Tweede Wereldoorlog heftig met vele verwoestingen. De opbouw na de oorlog was sterk en er is veel werk verricht. Zo zijn er meerdere nieuwe boerderijen, een kerk en scholen gebouwd om het leven weer op gang te brengen. Ook het pand waarin het museum zit is gevestigd in een pand wat in 1948 is gebouwd voor spoorwegarbeiders.

Salla Museum van oorlog en wederopbouw, Salla

Salla Rendier Park

Kom oog in oog te staan met het nationale dier van Finland, het rendier. Leer meer over het hoeden van deze dieren en haal zelfs je rendierrijbewijs. Dit park ligt op ongeveer tien minuten rijden van Salla. Maak een mooie wandeling door het park heen van ongeveer vijf kilometer lang over een schitterend natuurpad langs een moerasgebied rond het Tuohenlusikka meer. Veel rendieren lopen hier vrij rond en zijn vaak goed te zien tijdens een wandeling. Bekijk ook de carnivoor vallen, oude hutten en de souvenirwinkel.

Salla Rendier Park, Salla

Middernachtzon

Een wel heel bijzonder fenomeen is de middernachtzon. Tussen half mei en eind juli is het in Salla 24 uur per dag licht vanwege de noordelijke ligging. Maak een mooie wandeling door de omgeving van Salla en beleef de natuur op een andere manier midden in de 'nacht'. Of huur een kano, fiets of mountainbike en ga op pad. Geniet van de koelte tijdens de lichte zomernachten in dit gebied.

Middernachtzon, Salla

Omgeving

Oulanka Nationaal Park

Op iets meer dan een uur rijden, ten zuiden van Salla, ligt een van de bekendste Nationale Parken van het land. Wandel over de metershoge hangbruggen, langs watervallen en ruige rivieren. Geniet van de schone lucht in dit park. Vroeger werd Oulanka bewoond door het Sámi volk. Sla een van de vele uitzichtpunten, waaronder de Oulankakloof en de Ristikallio, zeker niet over. De bekendste wandelroutes is de kleine berenroute (Pieni Karhunkierros) van ongeveer twaalf kilometer langs en de grote berenroute (Karhunkierros) van zeker tachtig kilometer lang. De laatste wordt gemiddeld in vijf dagen gelopen. Het bezoekerscentrum bevindt zich in Kuusamo ten zuiden van het park waar meer informatie te vinden is over de vele wandelroutes en andere activiteiten in dit park.

Oulanka Nationaal Park, Salla
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!