Kuusamo, Oulu

Kuusamo, Oulu') Ontdek de eindeloze mogelijkheden in de prachtige omgeving van Kuusamo, een klein stadje met luchthaven, vlak bij de Russische grens in Finland. Neem 'eindeloos' vrij letterlijk want in mei, juni en juli gaat de zon bijna of helemaal niet onder. Deze 'Arctische zomer' levert spectaculaire zonsondergangen op. En die extra tijd kun je goed gebruiken: hoewel Kuusamo vooral beroemd is als populaire wintersportbestemming wegens het nabijgelegen ski-resort Ruka, kun je je hier in de zomer dagenlang vermaken met bijzondere wandelingen en excursies. Hou je camera in de aanslag voor het lokale wildlife, want tijdens een wandeling kan het maar zo gebeuren dat je een bruine beer van de bessenstruiken ziet snoepen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen

Kuusamo vormt samen met het populaire ski-resort Ruka een perfecte uitvalsbasis voor allerlei soorten outdoor activiteiten. Een van de mooiste wandelingen hier is (een deel van de) de Pieni Karhunkierros Trail in het mooie Oulanka National Park. Je passeert in de donkere Finse bossen onder andere de Jyrävä waterval en loopt over de veel gefotografeerde hangbrug boven de Kitkajokirivier. Een andere populaire wandeling hier is de Juhannuskallio trail in het Valtavaara-Pyhävaara natuurreservaat, waarbij je naar de Juhannuskallio kliffen wandelt. Verder kun je hier in de omgeving mountainbiken, raften of bijvoorbeeld in de winter met een hondenslee op pad.

Oulanka, Oulu')

Wildlife

De omgeving van Kusaamo en Ruka is rijk aan groot en klein wildlife. Vogelaars moeten hun verrekijker in de aanslag houden voor bijzondere zangvogels, onder andere de taigagaai, de grauwe fitis en de Noordse boszanger. Maar in dit ongerepte gebied vind je ook de echte wilde roofdieren als de wolf en de bruine beer. Wil je jouw spotkans wat verhogen? Boek dan een excursie waarbij je met een gids op zoek gaat naar de beren in het wild.

Kuusamo, Oulu')
Ballon!