Nationaal Park Helvetinjärvi

Helvetinjärvi Nationaal Park Helvetinjärvi Nationaal Park is een prachtig natuurgebied met adembenemende uitzichten, diepe kloven en meren in de uitgestrekte bossen. De Helvetinkolu kloof en het Iso Helvetinjärvi meer zijn ongeveer 200 miljoen jaar geleden gevormd door een breuklijn in het gesteente. Maak een keuze uit de gemarkeerde wandelroutes en ontdek de ruige wildernis en bosrijke omgeving van dit park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Helvetinkolu kloof

Al generaties lang is dit een populaire bestemming. Jongeren vanuit Ruotevesi ontvluchtten de "Prayer Sunday", een gebedsviering op de vijfde zondag na Pasen, en verscholen zich in de Helvetinkolu kloof. De hut voor dagtochten, die door een jeugdvereniging in de jaren 1920 gebouwd werd , is tot op de dag van vandaag nog te gebruiken. Langs steile kliffen en in kleine verborgen hoeken bevinden zich unieke soorten korstmossen. Een speciaal kenmerk van de kloof zijn de kliffen die in de schaduw staan, zij tonen een bijzonder fenomeen van "druipend mos".

Helvetinkolu kloof, Helvetinjärvi Nationaal Park

Wandelingen

Maak wandeltochten door het oude landschap, langs prachtige meren en imposante kliffen. De gemarkeerde wandelpaden bevinden zich in het noorden en oosten van het Nationale Park. Vanaf de parkeerplaats Kankimäki start de vier kilometer lange wandeltocht, Helvetistä Itään Nature Trail. Deze rondwandeling met als bijnaam the Circle is erg populair. Neem een broodje en iets te drinken mee en strijk neer op een van de picknicktafels bij het mooie moeraslandschap. Zin een een langere en uitdagende wandeling? Start dan in Haukanhita voor een 11 kilometer lange wandeling die leidt naar hoger gelegen heuveltoppen en afdaalt naar de kloofvalleien.

Wandelen in het Helvetinjärvi Nationaal Park
Ballon!