Reisinfo West-Finland, Finland

West-Finland De westkust van Finland strekt zich uit van het noordelijk gelegen Kokkola tot Rauma in het zuiden. Zonder twijfel is Rauma één van de aantrekkelijkste steden aan de kust. Een absolute aanrader is een bezoek aan het oude centrum met prachtige houten huizen uit de achttiende eeuw.

Ervaar de impact van de ijstijd met een rondvaart door de eilandengroep voor de kust van de historische havenstad Vaasa. Dit prachtige natuurgebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Landinwaarts is de stad Jyväskylä een unieke plek. Omgeven door glinsterende meren, architectuur van Alvar Aalto, cultuur, interessante evenementen en drie nationale parken liggen binnen handbereik. Het Helvetinjärvi National Park is een natuurgebied met adembenemende uitzichten, diepe kloven en verborgen vijvers. De Helvetinkolu-kloof en het Iso Helvetinjärvi-meer zijn ca. 200 miljoen jaar geleden gevormd door een breuklijn in het gesteente en zijn in het natuurgebied een populaire bestemming.

Prachtig gelegen tussen de meren Näsijärvi en Pyhäjärvi ligt de stad Tampere. De rijke historie van de stad ontdek je in één van de zeven musea in het imposante rode bakstenen gebouw. Laat je meeslepen in de magische wereld van de Moemins, de populaire fantasiefiguren van illustrator Tove Jansson.

In het noorden ligt Kokkola, eens een welvarende handelsstad en nu een sfeervolle stad rijk aan cultureel erfgoed. De grootste trekpleister van de stad is de oude arbeiderswijk Neristan met smalle straatjes en kleurrijke houten huizen.

Het Nationaal park Liesjärvi is een verborgen juweel en biedt een uitgestrekt landschap met meren en rijke variatie aan bosgebied. De groene en zanderige strook Elbow Ridge scheidt Lake Elbow en Lake Liesjärvi en vormt de bekendste natuurlijke attractie in het nationaal park

Ontdek het prachtige natuurwonder van het Nationaal Park Fins Archipel! De 20 tot 50 duizend eilanden behoren tot de grootste archipel in de wereld. Van kleine rotseilandjes, "de grynnor", tot de grotere bewoonde eilanden zoals Åland. Ga eilandhoppen met de kleine veerpontjes en geniet van de prachtige natuur en de idyllische dorpjes. Voor de watersporter is het een waar paradijs.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!