Reisinfo West-Finland, Finland

West-Finland De westkust van Finland strekt zich uit van het noordelijk gelegen Kokkola tot Rauma in het zuiden. Zonder twijfel is Rauma één van de aantrekkelijkste steden aan de kust. Een absolute aanrader is een bezoek aan het oude centrum met prachtige houten huizen uit de achttiende eeuw.

Ervaar de impact van de ijstijd tijdens een rondvaart door de eilandengroep voor de kust van de historische havenstad Vaasa. Dit prachtige natuurgebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Landinwaarts is de stad Jyväskylä een unieke plek. Omgeven door glinsterende meren, architectuur van Alvar Aalto, cultuur, interessante evenementen en drie nationale parken die binnen handbereik liggen. Het Helvetinjärvi National Park is een natuurgebied met adembenemende uitzichten, diepe kloven en verborgen vijvers. De Helvetinkolu-kloof en het Iso Helvetinjärvi-meer zijn ca. 200 miljoen jaar geleden gevormd door een breuklijn in het gesteente en zijn in het natuurgebied een populaire bestemming.

Prachtig gelegen tussen de meren Näsijärvi en Pyhäjärvi ligt de stad Tampere. De rijke historie van de stad ontdek je in één van de zeven musea in het imposante rode bakstenen gebouw. Laat je meeslepen in de magische wereld van de Moemins, de populaire fantasiefiguren van illustrator Tove Jansson.

In het noorden ligt Kokkola, eens een welvarende handelsstad en nu een sfeervolle stad, rijk aan cultureel erfgoed. De grootste trekpleister van de stad is de oude arbeiderswijk Neristan met smalle straatjes en kleurrijke houten huizen.

Het Nationaal park Liesjärvi is een verborgen juweel en biedt een uitgestrekt landschap met meren en een rijke variatie aan bosgebied. De groene en zanderige strook Elbow Ridge scheidt Lake Elbow en Lake Liesjärvi en vormt de bekendste natuurlijke attractie in het nationaal park

Ontdek het prachtige natuurwonder van het Nationaal Park Fins Archipel! De 20 tot 50 duizend eilanden behoren tot de grootste archipel in de wereld. Van kleine rotseilandjes, "de grynnor", tot de grotere bewoonde eilanden zoals Åland. Ga eilandhoppen met de kleine veerpontjes en geniet van de prachtige natuur en de idyllische dorpjes. Voor de watersporter is het een waar paradijs.

Rondreizen door West-Finland

Een aantal van onze Finland-rondreizen gaat door de regio West-Finland. In de routevoorbeelden hieronder zie je dat je de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Finse Ronde

Welkom in het Land van Duizend Meren! Hoogtepunten van deze camperrondreis zijn Saimaa-meren bij de oude stad Savonlinna en indrukwekkende natuur van de nationale parken Oulanka en Koli. Verbaas je over de bijzondere architectuur, musea en havens in Vaasa en Helsinki en het UNESCO-stadje Rauma. Ook steek je de poolcirkel over voor een bezoekje aan het prachtige Lapland. Je sluit je camperreis af in een van de oudste stadjes van Finland: Porvoo!

Kvarken archipel, Vaasa, FinlandHelsinki, FinlandNationaal Park Koli, Paha, FinlandPorvoo, Finland
Voorbeeldreis: Zweden, Finland en de Åland eilanden

Deze indrukwekkende camperrondreis door Scandinavië neemt je mee langs de leukste plekken rond de Botnische Golf. De camperroute voert door de landen Zweden en Finland, waar je kennismaakt met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO-regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden
Voorbeeldreis: Duizenden meren en uitgestrekte bossen

Boek deze compacte camperrondreis door Zuid- en Oost-Finland en dompel je onder in de duizenden meren (misschien niet letterlijk). Je bezoekt de hoofdstad Helsinki, een havenstad op een landtong aan de Finse Golf. Ook maak je kennis met de grootste meren van Finland: de Saaima-meren bij Lappeenranta en Savonlinna. Bezoek de nationale parken bij Jyväskylä en verwonder je over de bijzondere scherenkust en historie van de oude stad Turku.

Nationaal Park Nuuksio Jyvaskyla FinlandTurku archipel, FinlandLinnansaari, Savonlinna, FinlandDomkerk, Helsinki, Finland
Ballon!