Reisinfo Zuid-Finland & Merengebied, Finland

Merengebied Beleef het land van de duizend meren tijdens een rondreis door Zuid-Finland, met een camper of de (huur)auto. De regio met bijna tweehonderd duizend meren biedt naast de indrukwekkende ongerepte natuur met de mooiste flora en fauna een grote keus uit outdoor activiteiten. Ontdek het rijke handelsverleden tussen Zweden en Finland in de hoofdstad Helsinki en ervaar de sfeer van deze oude havenstad.

Sla ook de omgeving van Helsinki niet over. De kust voor de Finse hoofdstad heeft maar liefst 300 eilanden, dus eilandhoppen is hier een fluitje van een cent! Voor de kust ligt de Finse eilandengroep de Archipel van Turku. Maak gebruik van de veerpontjes of de bruggen die de eilanden met elkaar verbinden en ontdek de pittoreske havenstadjes en ongerepte natuur.

Volg de route langs de kust tot de Russische grens en ontdek de idyllische havensteden Turku en Porvoo. De vele houten huisjes en rood geschilderde pakhuizen en geplaveide straatjes met winkeltjes en restaurantjes zijn hier niet te missen. Ervaar de Russische invloeden in het oude stadsgedeelte en het fort in Lappeenranta.

Op zoek naar mooie natuur? Breng dan een bezoek aan het Nationaal Park Nuuksio, bekend om de groene oase, valleien, diepe afgronden en meren. Meerdere gemarkeerde wandelroutes bieden je de mogelijkheid om te genieten van de rust en de ruimte.

Bij de historische stad Savonlinna ben je letterlijk omringd door het water en prijkt het Kasteel Olavinlinna statig op een steil rotsachtig eiland. Stap aan boord van een stoomboot en ontdek de duizenden kleine eilanden, het blauwe water en de prachtige natuur. Wie weet spot je tijdens de tocht de zeldzame zeehond de Saimaa-ringelrob.

Rondreizen door West-Finland

Een aantal van onze Finland-rondreizen gaat door de regio West-Finland. In de routevoorbeelden hieronder zie je dat je de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Finse Ronde

Welkom in het Land van Duizend Meren! Hoogtepunten van deze camperrondreis zijn Saimaa-meren bij de oude stad Savonlinna en indrukwekkende natuur van de nationale parken Oulanka en Koli. Verbaas je over de bijzondere architectuur, musea en havens in Vaasa en Helsinki en het UNESCO-stadje Rauma. Ook steek je de poolcirkel over voor een bezoekje aan het prachtige Lapland. Je sluit je camperreis af in een van de oudste stadjes van Finland: Porvoo!

Kvarken archipel, Vaasa, FinlandHelsinki, FinlandNationaal Park Koli, Paha, FinlandPorvoo, Finland
Voorbeeldreis: Zweden, Finland en de Åland eilanden

Deze indrukwekkende camperrondreis door Scandinavië neemt je mee langs de leukste plekken rond de Botnische Golf. De camperroute voert door de landen Zweden en Finland, waar je kennismaakt met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO-regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden
Voorbeeldreis: Duizenden meren en uitgestrekte bossen

Boek deze compacte camperrondreis door Zuid- en Oost-Finland en dompel je onder in de duizenden meren (misschien niet letterlijk). Je bezoekt de hoofdstad Helsinki, een havenstad op een landtong aan de Finse Golf. Ook maak je kennis met de grootste meren van Finland: de Saaima-meren bij Lappeenranta en Savonlinna. Bezoek de nationale parken bij Jyväskylä en verwonder je over de bijzondere scherenkust en historie van de oude stad Turku.

Nationaal Park Nuuksio Jyvaskyla FinlandTurku archipel, FinlandLinnansaari, Savonlinna, FinlandDomkerk, Helsinki, Finland
Ballon!