Reisinfo Zuid-Finland & Merengebied, Finland

Merengebied Beleef het land van de duizend meren tijdens een rondreis door Zuid-Finland, met een camper of de (huur)auto. De regio met bijna tweehonderd duizend meren biedt naast de indrukwekkende ongerepte natuur met de mooiste flora en fauna een grote keus uit outdoor activiteiten. Ontdek het rijke handelsverleden tussen Zweden en Finland in de hoofdstad Helsinki en ervaar de sfeer van deze oude havenstad.

Sla ook de omgeving van Helsinki niet over. De kust voor de Finse hoofdstad heeft maar liefst 300 eilanden, dus eilandhoppen is hier een fluitje van een cent! Voor de kust ligt de Finse eilandengroep de Archipel van Turku. Maak gebruik van de veerpontjes of de bruggen die de eilanden met elkaar verbinden en ontdek de pittoreske havenstadjes en ongerepte natuur.

Volg de route langs de kust tot de Russische grens en ontdek de idyllische havensteden Turku en Porvoo. De vele houten huisjes en rood geschilderde pakhuizen en geplaveide straatjes met winkeltjes en restaurantjes zijn hier niet te missen. Ervaar de Russische invloeden in het oude stadsgedeelte en het fort in Lappeenranta.

Op zoek naar mooie natuur? Breng dan een bezoek aan het Nationaal Park Nuuksio, bekend om de groene oase, valleien, diepe afgronden en meren. Een groot aantal gemarkeerde wandelroutes bieden je de mogelijkheid om te genieten van de rust en de ruimte.

Bij de historische stad Savonlinna ben je letterlijk omringd door het water en prijkt het Kasteel Olavinlinna statig op een steil rotsachtig eiland. Stap aan boord van een stoomboot en ontdek de duizenden kleine eilanden, het blauwe water en de prachtige natuur. Wie weet spot je tijdens de tocht de zeldzame zeehond de Saimaa-ringelrob.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!