Biarritz, Aquitaine

Biarritz Biarritz is een geliefde en trendy badplaats aan de Atlantische Kust van Frankrijk. Je kunt hier makkelijk een aantal dagen doorbrengen om de omgeving verkennen en te genieten van de zon, zee en het strand. Biarritz is een wat luxere badplaats, zonder de hectiek van bijvoorbeeld St. Tropez. De mooie zandstranden, goede golven, maar ook beschutte baaien maken het een bestemming voor iedereen.

Bezienswaardigheden & activiteiten:

Historische centrum van Biarritz

Ooit een vissersdorp, maar vanaf de negentiende eeuw al een mondaine badplaats. Biarritz heeft een prachtig historisch centrum en door de bezoeken van Victor Hugo, Napoleon III en keizerin Eugénie werd het echt bekend. De oude haven, Port de Pêcheurs, met pittoreske vissershuisjes is een goed beginpunt voor een stadswandeling langs onder andere de gotische kerk, Crypte Saint-Eugénie, het zomerverblijf van Napoleon (Villa Eugenie), tegenwoordig een luxe hotel. Souvenirwinkels vind je hier in overvloed, met diverse lokale producten zoals het typische, fel gekleurde, Baskische linnen.

Biarritz Aquitaine

Rocher de la Vierge

Op een rots voor de kust van Biarritz staat het standbeeld van de Maagd Maria. Je kan de rots via een smalle loopbrug bereiken. De rots zelf heeft de vorm van een schip, op het hoogste punt staat het witte beeld van de Maagd Maria, dat hier in 1968 geplaatst werd. De legende wil dat vissers in een storm gered werden door een wit licht, als dank hebben zij het beeld geplaatst. Vanaf de rots heb je een mooi uitzicht op de stad en de baai.

Rocher de la Vierge Biarritz

Vuurtoren van Biarritz

Op Pointe Saint-Martin vind je de kenmerkende, witte vuurtoren van Biarritz. Deze werd rond 1830 gebouwd en is tegenwoordig nog steeds in gebruik, maar ook beklommen worden door bezoekers. Via bijna 250 treden klim je 73 meter omhoog en je hebt hier een schitterend uitzicht over de stranden in de omgeving. Op een heldere dag kan je zelfs de toppen van de Pyreneeën zien liggen in de verte.

Vuurtoren van Biarritz

Boulevard van Biarritz

De boulevard van Biarritz bruist van het leven, vooral 's middags. Het is een heerlijke plek om over de zee uit te kijken en op een terras te genieten van goed eten en een lekker drankje. Naast de boulevard heeft Biarritz ook een paar leuke winkelstraten. Rue de Port-Vieux en Rue Mazagran heeft naast designboetieks ook kleine winkels met lokale producten en souvenirs. Dagelijks wordt er bij Les Halles een versmarkt gehouden, met natuurlijk verse groenten en fruit, maar ook plaatselijke lekkernijen.

Boulevard van Biarritz

Wandelen bij Biarritz

Napoleon III was dol op Biarritz. Naast het paleis dat hij hier liet bouwen heeft hij langs de kust diverse muren en bruggen laten bouwen. Hij heeft onder andere de brug naar Rocher de la Vierge gebouwd. De boulevard loopt langs de hele kust rond Biarritz. Langs Plage de la Côte des Basques tot aan Plage du Miramar. Wandel via stenen trappetjes en bruggen naar het Plateau de Atalaye, vroeger het uitkijkpunt voor de walvisvaart. Rocher du Basta is een ander uitkijkpunt over de zee, een aanrader voor zonsondergang.

Wandelpaden bij Biarritz
Ballon!