Margaux, Aquitaine

Margaux, Aquitaine Het kleine plaatsje Margaux is een onmisbare stop tijdens een wijnreis door de Bordeaux streek. In en om dit kleine dorpje vind je verschillende kastelen en landhuizen, waaronder het prestigieuze wijngoed Chateau Margaux. Hier maak je kennis met een van de meest exclusieve wijnhuizen ter wereld. Margaux produceert één van de mooiste wijnen, geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Chateau Margaux

Wie zoekt op de flessen wijn van Chateau Margaux, ziet prijzen die oplopen tot soms wel ruim vierduizend euro. Dit is natuurlijk niet het belangrijkste, maar hiermee proberen we aan te geven dat dit een bijzonder wijnhuis is. De Margaux is één van de beroemdste en meest gezochte wijnen onder de kenners. Het wijnhuis bestaat al vijf eeuwen. Tijdens een rondleiding leer je van alles over de geschiedenis van dit huis. Vooraf reserveren is wel een must.

Chateau Margaux, Aquitaine

Fietsen in de omgeving

In de omgeving kun je prachtige fietstochten maken langs de oever van de Gironde en door de beroemde wijngaarden van de Médoc, zoals Mouton-Rothschild. Ook kun je een mooie route fietsen naar de Atlantische kust, je rijdt door verstilde dorpjes, zoals Pauillac en Hourtin. Bij de lokale VVV is een routebeschrijving voor een heuse kastelentocht verkrijgbaar. Je fietst dan langs diverse fraaie wijnkastelen in de Médoc. Deze vijftig kilometer lange fietsroute duurt ongeveer drie uur, dat is als je niet te vaak stopt voor een proeverij.

Pauillac

Route du Vin

De beroemde Route du Vin loopt van Margaux naar Pauillac. Onderweg passeer je de beroemde wijnhuizen, waar wijnproeven tot kunst verheven is. Neem vooral zo'n prachtige fles wijn mee als souvenir!

Wijnproeverij Margaux
Ballon!